Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Στοίχημα Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Πρόβα... Μουντιαλ για την Βραζιλία

Στοίχημα Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Θέλουν τη διάκριση οι Βραζιλιάνοι!
22:00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ

Προϊστορία: 2-2-0

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Με το όνομα που κουβαλάει και όντας οικοδέσποινα, είναι απόλυτα φυσιολογικό η Σελεσάο να έχει στόχο την κατάκτηση του της διοργάνωσης. Είναι η πιο έμπειρη ομάδα στο θεσμό, αφού έχει αγωνιστεί και στα 6 Κύπελλα Συνομοσπονδιών. Είναι μάλιστα και η πολυνίκης αφού έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα (3, 1997, 2005, 2009). Ως οικοδέσποινα του Μουντιάλ του χρόνου, δεν αγωνίζεται στα προκριματικά της Λ. Αμερικής και προετοιμάζεται με φιλικά. Στα δύο πιο πρόσφατα μέσα στον Ιούνιο, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Αγγλία, στα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου Μαρακανά, ενώ ήταν πολύ καλύτερη στο 3-0 κόντρα στη Γαλλία στο Γκρέμιο. Χαρακτηριστικό ότι και τα τρία γκολ προήλθαν από τους μεσοεπιθετικούς της (Όσκαρ, Ερνάνες, Λούκας), δείχνοντας ότι δε μπορεί να στηριχτεί απόλυτα στην τριπλέτα Νέιμαρ, Χαλκ, Φρεντ, ενώ είχε για πρώτη φορά τόση καλή αμυντική λειτουργία, κάτι που δε συνηθίζει επί Σκολάρι, έχοντας δεχτεί γκολ στα 7 από τα 9 φιλικά που βρίσκεται στον πάγκο της. Δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ την Ιαπωνία στη Βραζιλία. Στις 4 αναμετρήσεις τους, μετράει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τρεις από αυτές ήταν over. Η μοναδική αλλαγή στα πλάνα του Σκολάρι είναι η αντικατάσταση του επιθετικού Λεάντρο Νταμιάο (Ιντερνασιονάλ), που τραυματίστηκε στην προπόνηση πριν το ματς με τη Γαλλία, με αντικαταστάτη του τον ψηλόσωμο Ζο (Ατλ. Μινέιρο, πρώην Σίτι, Έβερτον, Γαλατά, ΤΣΣΚΑ Μ.), που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο ματς με τους τρικολόρ.

Τελευταία 5: 2-3-0

Τερματοφύλακες: Ζέφερσον (Μποταφόγκο), Ζούλιο Σέζαρ (ΚΠΡ), Καβαλιέρι (Φλουμινένσε)
Αμυντικοί: Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο Σίλβα (ΠΣΖ), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Μαρσέλο (Ρεάλ Μ.), Φιλίπε Λουίς (Ατλέτικο Μ.), Νταντέ (Μπάγερν Μ.), Ρέβερ (Ατλέτικο Μινέιρο)
Μέσοι: Φερνάντο (Γκρέμιο), Λούκας Μόουρα (ΠΣΖ), Ερνάνες (Λάτσιο), Όσκαρ (Τσέλσι), Ζεάν (Φλουμινένσε), Λουίζ Γκουστάβο (Μπάγερν Μ.), Παουλίνιο (Κορίνθιανς), Μπερνάρντ (Ατλέτικο Μινέιρο), Ζάντσον (Σάο Πάουλο).
Επιθετικοί: Φρεντ (Φλουμινένσε), Νέιμαρ (Μπαρτσελόνα), Χαλκ (Ζενίτ), Ζο (Ατλέτικο Μινέιρο)


ΙΑΠΩΝΙΑ: Έχει ήδη προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ ως πρώτη στον όμιλο της (και με διαφορά) και έχει στόχο να κλέψει τις εντυπώσεις ως πρωταθλήτρια Ασίας, στην πρώτη επίσκεψη της στη Βραζιλία για το Συνομοσπονδιών. Στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια της αναδείχθηκε ισόπαλη στο ντέρμπι του ομίλου της με την Αυστραλία (1-1), κερδίζοντας μια εβδομάδα αργότερα εκτός έδρας το Ιράκ (1-0). Προηγουμένως είχε χάσει σε φιλικό από τη Βουλγαρία (0-2) και από Ιορδανία (1-2) για τα προκριματικά. Είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην ασιατική ήπειρο, αλλά παρά τις κατά καιρούς καλές εμφανίσεις της κόντρα σε Ευρωπαίους και Λατίνους, είναι λογικό να θεωρείται ως ένα από τα αουτσάιντερ. Ειδικά σε όμιλο με Βραζιλία, Ιταλία και Μεξικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη αγωνιστική (Πέμπτη), όπου ο εκλέκτορας Τζακερόνι (από 2010) καλείται να αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Στην ομάδα ξεχωρίζουν ο ψηλόσωμος πορτιέρο Καβασίμα (Σταντάρντ Λ.), οι αρκετοί «Ευρωπαίοι» (Ναγκατόμο, Ουτσίντα, Σακάι, Καγκάουα, Κιγιοτάκε, Ινούι) και ο ολλανδο-ιάπωνας Χάφεναρ. Στηρίζεται στην ταχύτητα και εκρηκτικότητα της, ενώ λογικά θα τα βρει σκούρα με ομάδες που θα παίξουν ψηλό παιχνίδι. Αυτή είναι η 5η της συμμετοχή στο κύπελλο Συνομοσπονδιών (1 King Fahd Cup+4 Συνομοσπ.), με μεγαλύτερη διάκριση ο τελικός του 2001, όντας διοργανώτρια, κόντρα στη Γαλλία (0-1).

Τελευταία 5: 2-1-2

Τερματοφύλακες: Καβασίμα (Σταντάρντ Λιέγης), Νισικάβα (Σανφρέτσε Χιροσίμα), Γκόντα (Τόκιο)
Αμυντικοί: Κόνο (Γκάμπα Οζάκα), Ναγκατόμο (Ίντερ), Ουτσίντα (Σάλκε), Γιοσίντα (Σαουθάμπτον), Κουριχάρα (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Χιρόκι Σακάι (Αννόβερο), Γκότοκου Σακάι (Στουτγάρδη)
Μέσοι: Εντό (Γκάμπα Οζάκα), Χασέμπε (Βόλφσμπουργκ), Νακαμούρα (Καβασάκι Φροντάλε), Χόντα (ΤΣΣΚΑ Μ.), Χοσογκάι (Χέρτα), Καγκάουα (Μαν. Γιουν.), Κιγιοτάκε (Νυρεμβέργη), Ινούι (Άιντραχτ Φρ.), Τακαχάσι (Τόκιο)
Επιθετικοί: Οκαζάκι (Στουτγάρδη), Μαέντα (Τζούμπιλο Ιβάτα), Χάφεναρ (Φίτεσε)

Πρόταση στοίχημα: Ποδαρικό με το δεξί στη διοργάνωση θέλουν οι γηπεδούχοι Βραζιλιάνοι, κόντρα στην πάντα αξιόμαχη Ιαπωνία, που όμως στα τελευταία παιχνίδια της δεν έδειξε ότι είναι και στα καλύτερα της. Χαμηλός ο άσος στο 1.30 , καλή εναλλακτική είναι και το αμφίρροπο σκορ, αφού οι ταχύτατοι μεσοεπιθετικοί της Ιαπωνίας, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Καθυστερεί του Πελεγκρίνι



Ο Μανουέλ Πελεγρίνι είναι ο εκλεκτός των διοικούντων της Μάντσεστερ Σίτι, ώστε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας από τη νέα σεζόν, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, αφού οι «πολίτες» περιμένουν να αποφύγουν την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Χιλιανού με την Μάλαγα, ώστε να τον ανακοινώσει. 

Η απόφαση είναι ειλημμένη από της διοίκηση των «πολιτών», όσον αφορά το Μανουέλ Πελεγκρίνι, αφού τον θεωρούν κατάλληλο για να δουν και πάλι την ομάδα τους στην κορυφή της Αγγλίας και όχι μόνο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η Σίτι δεν έχει ανακοινώσει και επίσημα την πρόσληψη του Πελεγκρίνι ως νέο τεχνικό της ομάδας καθώς χρειάζεται να πληρώσει 3,2 εκατομμύρια λίρες στη Μάλαγα λόγω της ειδικής ρήτρας που υπάρχει. Όχι ότι κάτι τέτοιο ήταν ικανό να εμποδίσει τους «πόλίτες», αλλά υπάρχει όρος στο συμβόλαιο προκειμένου να μην πληρώσει τίποτα και αναγκαστικά περιμένει. 

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Προγνωστικά Στοίχημα Σεγούντα Ντιβιζιόν: ΛΟΥΓΚΟ - ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ

Προϊστορία (από 2008): 1-2-2
Α’ Γύρος: ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ-ΛΟΥΓΚΟ 0-1

ΛΟΥΓΚΟ: Προτίμησε να μη βγάλει… κομπιουτεράκι για να υπολογίσει πόσους βαθμούς χρειάζεται για την παραμονή, κάτι που πέτυχε δίκαια με τις δύο σερί νίκες στις κόντρα σε Σαμπαντέλ και Λούγκο. Αντιμετώπισε τη δεύτερη στην προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας, παίρνοντας τη νίκη στο 85’ με τον Τονέτο. Δεν έχει κερδίσει τις δύο προηγούμενες φορές που φιλοξένησε την Πονφεραντίνα (0-1-1).


ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ: Ήθελε τη νίκη κόντρα στη Σανταντέρ, που θα την κρατούσε εντός πλέι οφ, αλλά βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 50’. Ανέβασε την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά όταν οι αντίπαλοι άρχισαν να βλέπουν σαν μάταιο τον αγώνα τους και αφού μείωσε με τον Μάγιορ (73’), πήρε την ισοπαλία στο 87’ με τον Γιούρι. Παραμένει αήττητη εδώ και 8 αγωνιστικές, κάνοντας αγώνα δρόμου για να προλάβει τα μπαράζ το τελευταίο δίμηνο, αλλά η ισοπαλία την άφησε 1 βαθμό πίσω από τη Λας Πάλμας και κινδυνεύει όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα να πάνε… εις μάτην, αν δεν κερδίσει σήμερα. Βολεύεται και με ισοπαλία, αρκεί να χάσει η Αλκορκόν, με την οποία υπερτερεί στα μεταξύ τους. Under τα 9 από τα 10 τελευταία. Τιμωρημένος ο βασικός κίπερ Σανταμαρία (31 συμμ.).



Προγνωστικά στοίχημα: Αδιάφορη-Ενδιαφερόμενη σημειώσατε διπλό. Προσωπικά δε βλέπω άλλο σημείο για την καλή σε γενικές γραμμές Πονφεραντίνα, που μόνο από τον κακό της εαυτό μπορεί να κινδυνεύσει. Διπλό στο 1.65