Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Ligue 1: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΛΟΡΙΑΝ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ (από 1996): 6-7-9
ΠΕΡΥΣΙ: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΛΟΡΙΑΝ 4-2
ΛΙΓΚ ΚΑΠ (26-09-12): ΛΟΡΙΑΝ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 1-1 (0-3 πεν.)

ΣΕΝΤ  ΕΤΙΕΝ: Λίγα πράγματα στο Μπορντό την Πέμπτη, έμεινε δίκαια στο 0-0, βγάζοντας όπως και η αντίπαλος της κούραση, χωρίς να δείχνει διάθεση να πιέσει. Ο μοναδικός προωθημένος Ομπαμεγιάνγκ κλείστηκε καλά από την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Γκαλτιέ να μη ρισκάρει περισσότερο, ρίχνοντας τον Γκραντέλ στο παιχνίδι στην επανάληψη. Κοιλιά για την κατά τα άλλα εντυπωσιακή φέτος Σεντ Ετιέν (3 παιχνίδια χωρίς νίκη, μία στα 5 τελευταία), που συνεχίζει το κυνήγι για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ισοβαθμεί με Λοριάν, Μπορντό στους 27, 2 πλέον μακριά από την 4άδα. Under και no goal τα 5 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, no goal τα 8 τελευταία εντός για το πρωτάθλημα. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη Λιγκ 1 (11). Εκτός ο τερματοφύλακας Κουλιμπαλί, ο αμυντικός Μινιό (6 συμμ.), οι μέσοι Νικολίτα (2 συμμ.), Ντιομαντέ (1 συμμ.) και ο επιθετικός Μπραντάο.



ΛΟΡΙΑΝ: Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Λοριάν, που κέρδισε δίκαια εντός έδρας τη Σοσό με 2-0 (Αλέν Τραορέ 44’, Λαμίν Κονέ 53’). Με 4 νίκες στα 5 τελευταία (και στις 4 κράτησε το μηδέν στην άμυνα!), η ομάδα της Βρετάνης έπιασε τις Μπορντό και Σεντ Ετιέν στους 27 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι για την Ευρώπη. No goal τα 6 από τα 7 τελευταία. Εκτός ο τερματοφύλακας Σαϊνό, οι αμυντικοί Μαρέκ (7 συμμ./2 ασίστ), Λε Λαν (7 συμμ.), Μανγκά (1 συμμ.), Σεΐκ Τουρέ, οι μέσοι Ζουφρ (14 συμμ./1 ασίστ), Κουταντέ (1 συμμ.), Μουλουμπά (2 συμμ.) και ο επιθετικός Εμεγκαρά (1 συμμ.).


ΠΡΟΤΑΣΗ: Ιδανικό παιχνίδι για πολλά γκολ , με δύο ομάδες που συνηθίζουν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Εναλλακτική το γκολ-γκολ , σημείο που δεν εμφανίζεται συχνά στα παιχνίδια τους.