Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Serie A: Τα στατιστικά της αγωνιστικής του Σαββατου

Διαβάστε στα στατιστικά της Opta για τα σερί των Γιουβέντους και Ίντερ που αναμετρώνται στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, για τον λόγο που η Μίλαν και ο Πάτο... χαίρονται που βρίσκουν απέναντι τους την Κιέβο αλλά και για πολλά άλλα στοιχεία γύρω από τις δύο αναμετρήσεις στη Serie A.

19:00 ΜΙΛΑΝ-ΚΙΕΒΟ 

* Η Μίλαν έχει κερδίσει και τα έντεκα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Κιέβο, μάλιστα σε κανένα από αυτά δε δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.
* Η Κιέβο έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε μόλις ένα από τα 20 ματς που έχει δώσει κόντρα στη Μίλαν για το πρωτάθλημα, το 0-0 τον Μάρτιο του 2003.
* Χρησιμοποιώντας το σύστημα βαθμολόγησης 3-1-0, το φετινό ξεκίνημα της Μίλαν είναι το χειρότερο από τη σεζόν 1981-82, όταν και είχε υποβιβαστεί στη Serie B.

* Με τον Κορίνι στον πάγκο, η Κιέβο έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα ματς.
* Η Κιέβο έχει χάσει 15 φορές από τη Μίλαν, καμία άλλη ομάδα δεν έχει κερδίσει σε περισσότερα ματς το σύλλογο της Βερόνα σε επίπεδο Serie A.
* Ο Πάτο πέτυχε το τελευταίο του γκολ στη Serie A πριν από σχεδόν ένα χρόνο, το Νοέμβριο του 2011. Σε εκείνο το ματς αντίπαλος ήταν η Κιέβο.
* Ο Ρομπίνιο έχει πετύχει το πρώτο του γκολ στη Serie A, αντίπαλος ήταν η Κιέβο τον Οκτώβριο του 2010.

21:45 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΙΝΤΕΡ 

* Αυτό θα είναι το 159ο derby d' italia σε επίπεδο Serie A. Η Γιουβέντους προηγείται με 75 νίκες έναντι 44 της Ίντερ, ενώ 39 ματς έληξαν ισόπαλα.
* Η Γιουβέντους είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς κόντρα στην Ίντερ.
* Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, η Ίντερ έχει πετύχει μόλις ένα γκολ.
* Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει βάλει πάνω δύο γκολ σε καθεμία από τις 14 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις,
* Το 9-1 τον Ιούνιο του 1961 παραμένει το παιχνίδι στο οποίο η Γιουβέντους πέτυχε τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της, ενώ εκείνη η ήττα είναι η μεγαλύτερη της Ίντερ στη Serie A.
* Η Γιουβέντους ισοφάρισε την Άρσεναλ στο αήττητο σερί (49) και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μεταξύ των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Το πρώτο ανήκει στη Μίλαν με 58 σερί ματς αήττητη.
* Η Ίντερ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σερί που είναι το μεγαλύτερο για τους Μιλανέζους υπό τις οδηγίες του Στραματσιόνι.
* Πέρυσι η Ίντερ είχε φτάσει τα επτά σερί νικηφόρα ματς με το Ρανιέρι στον πάγκο, στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.
* Η Γιουβέντους είναι η αγαπημένη αντίπαλος του Κασάνο. Κόντρα στους «μπιανκονέρι», ο διεθνής φορ έχει πετύχει επτά γκολ, τα περισσότερα από όσα απέναντι σε κάθε άλλη ομάδα της Serie A.
* Η Γιουβέντους έχει επιχειρήσει 150 σουτ στο φετινό πρωτάθλημα και έχει πετύχει 22 γκολ.
* Κόντρα στην Σαμπντόρια την Τετάρτη, ο Καμπιάσο μπήκε ως αλλαγή και είχε ποσοστό ευστοχίας 100% στις πάσες που έκανε.