Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

"Έξυπνοι και προσεκτικοί"

Το μυστικό της πρόκρισης επί της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποκάλυψε με δηλώσεις του ο επιθετικός της Εθνικής Ρουμανίας, Τσιπριάν Μαρικά.

Το συναίσθημα σαφώς λέει πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, η λογική όμως λέει ότι οι "τρικολόρ" για να την πάρουν πρέπει να κοπιάσουν πολύ.

Αυτό αντανακλάται από τις σκέψεις του έμπειρου άσου της Χετάφε, που βλέπει τη "γαλανόλευκη" να παίζει από αρκετά επίπεδα πιο πάνω, και κατά τη γνώμη του θέλει έξυπνο χειρισμό των μεταξύ τους αγώνων για να είναι η Ρουμανία αυτή που θα βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.


"Η πρόκριση θα κριθεί σε δύο αγώνες, οπότε πρέπει να είμαστε και έξυπνοι. Οι Έλληνες υπερέχουν σε εμπειρία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι.

Γνωρίζω τη σημασία των δύο αγώνων για την Ελλάδα. Θα ήταν χρήσιμο να μη μιλάμε για αυτούς, διότι πρόκειται για δύο τελικούς για εμάς.

Θέλουμε πολύ να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο", ανέφερε το βαρύ πυροβολικό του Βίκτορ Πιτούρκα, που ανακοίνωσε και την αποστολή των δύο αγώνων μπαράζ (15 & 19 Νοεμβρίου) με την Ελλάδα, με το under στον πρώτο εξ αυτών στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Μεταξύ των εκλεκτών βρίσκονται και οι γνώριμοι των ελληνικών γηπέδων, Κοστίν Λαζάρ του ΠΑΟΚ και Ντορίν Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης.