Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ζεράρντ Πικέ: Ο Λίο είναι ο καλύτερος χωρίς αμφιβολία.

Στην παραμονή του στη Βαρκελώνη, στη φυγή του Βαλντέζ και στο "φαινόμενο" Μέσι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ζεράρντ Πικέ.
Ο άσος της Μπαρτσελόνα αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών των "μπλαουγκράνα" τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τον σύλλογο της Καταλονίας σε πολλά εγχώρια και ευρωπαϊκά τρόπαια.

"Κανείς δε φανταζόταν ότι την πρώτη χρονιά θα κατακτούσα τα πάντα. Δεν είναι απλά η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου, αλλά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είμαστε μία οικογένεια.
Μεταξύ του τεχνικού επιτελείου και των παικτών υπάρχει μία πολύ καλή σχέση. Ο Τάτα είναι ευθύς άνθρωπος, γνωρίζει τι θέλει. Έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Επιπλέον, υπάρχει η ίδια πειθαρχία", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια ο Πικέ στάθηκε στην αποχώρηση του Βίκτορ Βαλντές από το "Καμπ Νου" καθώς και στη χρυσή μπάλα που κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι.

"Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό, είμαστε η 'Μπάρτσα'. Έχουμε τους Πίντο και Όιερ, δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες που προπονούνται για να φτάσουν το επίπεδο του Βαλντές.
Ο Λίο είναι ο καλύτερος χωρίς αμφιβολία. Θα έπρεπε να το απολαμβάνει. Νομίζω ότι η κόντρα του Μέσι με τον Ρονάλντο έχει κάνει καλό και στους δύο. Με τον Ρονάλντο είμαι πολύ καλός φίλος από τότε που έπαιζα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κριστιάνο είναι ένας υπερήφανος τύπος και έχει τόσο έμφυτο τον ανταγωνισμό που κάποιες φορές κάνει πράγματα που ίσως δε θα έπρεπε, αλλά ποιος είναι τέλειος;", πρόσθεσε.