Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Αγγλια vs Σλοβακια

 

Η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σλοβακία στη φάση των 16 του UEFA Euro 2024 και θα προσπαθήσει να κλείσει τη θέση της στα προημιτελικά.

Οι Άγγλοι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ήταν αρκετά πειστικοί στην φάση των ομίλων του διαγωνισμού και έχουν κερδίσει μόλις μία νίκη από τις τρεις αναμετρήσεις. Η Αγγλία θα προσπαθήσει να ανακάμψει και να κάνει μια πειστική εμφάνιση εναντίον της Σλοβακίας την Κυριακή.

Στα χαρτιά, η Αγγλία είναι η καλύτερη ομάδα και αναμένεται να πάρει μια άνετη νίκη. Από την άλλη, η Σλοβακία ήταν τυχερή που εξασφάλισε την πρόκριση στους γύρους νοκ άουτ. Τερμάτισε τρίτη στον όμιλο ΣΤ, αλλά όλες οι άλλες ομάδες τερμάτισαν με τέσσερις βαθμούς και κατάφεραν να περάσει στις λεπτομέρειες.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μπορούν να κάνουν μια δυνατή απόδοση απέναντι στην Αγγλία εδώ και να κάνουν μια ανατροπή στα προγνωστικα.

Αγγλία

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών σε αυτό το παιχνίδι και θα πρέπει να είναι σε θέση να παρατάξει μια ενδεκάδα πλήρους ισχύος. Η Αγγλία θα διαμορφωθεί σε σχηματισμό 4–3–3 εναντίον της Σλοβακίας, με τον Τζόρνταν Πίκφορντ στο τέρμα.

Ο Κάιλ Γουόκερ και ο Τζο Γκόμεζ θα τοποθετηθούν ως μπακ. Θα κοιτάξουν να συνεισφέρουν και στα δύο άκρα του γηπέδου. Ο Τζον Στόουνς θα ξεκινήσει μαζί με τον Μαρκ Γκουέχι στην καρδιά της αγγλικής άμυνας.

Ο Ντέκλαν Ράις θα ξεκινήσει ως αμυντικός χαφ εδώ και θα προσπαθήσει να προστατεύσει την τετράδα και να καταρρίψει τις αντίπαλες επιθέσεις. Εν τω μεταξύ, ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ και ο Κόμπι Μέινου θα προσθέσουν δημιουργικότητα, έλεγχο και κίνηση στο πλάι δίπλα του.

Ο Μέινου ήταν εξαιρετικός στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα προσπαθήσει να αφήσει το στίγμα του σε διεθνές επίπεδο τώρα. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος μέσος είναι πιθανό να έχει μια χρυσή ευκαιρία εδώ και μένει να φανεί αν θα εδραιώσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα για το υπόλοιπο του τουρνουά. Ο Χάρι Κέιν θα ηγηθεί της γραμμής για την Αγγλία, με τον Μπουκάγιο Σάκα στα δεξιά και τον Άντονι Γκόρντον στα αριστερά.

Σλοβακία

Ούτε η Σλοβακία έχει σοβαρές ανησυχίες για τραυματισμούς και θα προσπαθήσει να βάλει τα δυνατά της. Είναι πιθανό να παραταχθεί σε σχηματισμό 4–3–3 κόντρα στην Αγγλία με τον Μάρτιν Ντουμπράφκα στο τέρμα.

Οι Πέτερ Πέκαρικ και Ντάβιντ Χάντσκο θα ξεκινήσουν ως φουλ μπακ και θα προσπαθήσουν να προσθέσουν αμυντικό κάλυμμα και δημιουργικότητα από τα πλάγια. Ο Ντένις Βάβρο θα ξεκινήσει δίπλα στον Μίλαν Σκρίνιαρ στο κέντρο της άμυνας.

Ο Στάνισλαβ Λόμποτκα θα προσθέσει αμυντικό κάλυμμα στη μέση του γηπέδου. Θα κοιτάξει να διαλύσει τις αντίπαλες επιθέσεις και να κερδίσει την μπάλα πίσω για την ομάδα του. Θα ξεκινήσει δίπλα στους Γιουράι Κούτσκα και Όντρει Ντούντα. Ο Ντάβιντ Στρέλετς θα ηγηθεί της επίθεσης για τη Σλοβακία εναντίον της Αγγλίας, με τους Ίβαν Σραντς και Λούκας Χάρασλιν στις δύο πλευρές της επίθεσης.

Προγνωστικα Αγγλία – Σλοβακία

Η Σλοβακία είναι πιθανό να δώσει μάχη εδώ και θα προσπαθήσει να δυσκολέψει τη ζωή των Τριών Λιονταριών. Ωστόσο, η Αγγλία έχει την ποιότητα σε βάθος για να κάνει τη δουλειά εναντίον της Σλοβακίας. Είναι η καλύτερη ομάδα και φαβορί στις νομιμες εταιριες στοιχηματων και θα πρέπει να είναι σε θέση να κερδίσει εδώ. Μια μικρή νίκη για τους Άγγλους είναι το προγνωστικό μας.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δανια vs Σερβια

 

Η Δανία θα είναι πρόθυμη να περάσει στους γύρους νοκ άουτ για πρώτη φορά σε διαδοχικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ η Σερβία θέλει να παραμείνει ζωντανή στη διοργάνωση.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Άνοιξε το σκορ για τη Δανία κόντρα στη Σλοβενία ​​και ήταν απασχολημένος με τη δημιουργία ευκαιριών καθώς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Σερβία. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάνει 11 δημιουργίες για τους συμπαίκτες του, αλλά οι παίκτες του Κάσπερ Χιουλμάντ δεν είχαν το αποτελεσματικότητα μπροστά στο τέρμα. Λόγω αυτού είναι φαβορί στις εταιριες στοιχηματων, για το τρίποντο σε αυτή την αναμέτρηση.

Χρειάστηκε ένα μακρινό χτύπημα από τον Μόρτεν Χύλμαντ για να ισοφαρίσει την Αγγλία την 2η αγωνιστική, καθώς η Δανία θεωρήθηκε άτυχη που δεν πήρε τρεις βαθμούς από εκείνο το παιχνίδι. Ο προπονητής θα πάρει περισσότερα θετικά από εκείνη τη σύγκρουση, όπου έμεινε πίσω από ένα γκολ του Χάρι Κέιν, αλλά μετά από αυτό, έμοιαζαν με την καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχοντας ισοπαλία και στα δύο παιχνίδια της μέχρι στιγμής στο Euro, η Δανία πιθανότατα θα κλείσει τη δεύτερη θέση εάν καταφέρει να κερδίσει τη Σερβία στον τελευταίο αγώνα των ομίλων. Το έργο είναι δύσκολο, καθώς αυτός ο όμιλος είναι ακόμα ανοιχτός μεόλες τις εμπλεκόμενες ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι οι Δανοί πρέπει να είναι στο καλύτερο δυνατό τους κόντρα στους Σέρβους.

Έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους για γκολ σε παίκτες όπως ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ήταν ο Λούκα Γιόβιτς που εμφανίστηκε και σημείωσε αργά το γκολ της ισοφάρισης εναντίον της Σλοβενίας για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της Σερβίας. Το τελευταίο χτύπημα του αγώνα αποδείχθηκε αρκετό για να τους κρατήσει στη διοργάνωση και να δώσει στην Σερβία άλλη μια μέρα για να παλέψει για την ευκαιρία της να προκριθεί στις νοκ άουτ φάσεις.

Η Σερβία ήταν κατά τα άλλα μέτρια, καθώς η τακτική του Ντράγκαν Στοίκοβιτς δεν λειτούργησε. Έκανε θεμελιώδεις ευκαιρίες μετά την απαίσια εμφάνιση κόντρα στην Αγγλία, αλλά ακόμη και η εισαγωγή του δημιουργικού αστέρα Ντούσαν Τάντιτς δεν επέφερε καμία αλλαγή.

Η Σερβία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της με έναν βαθμό και θα χρειαστεί τουλάχιστον την νίκη και έναν αξιοπρεπή απολογισμό τερμάτων, ενώ ελπίζει η Σλοβενία ​​να μην τα καταφέρει απέναντι στην Αγγλία. Μια νίκη θα έκανε θαύματα για τις πιθανότητές τους για πρόκρισης, αν και οι Δανοί βρίσκονται σε ανώτερη φόρμα, καθώς τα πράγματα δείχνουν ότι οι Σέρβοι ονειρεύονται τρεις βαθμούς.

Δανία
Οι Δανοί δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών μετά τη 2η αγωνιστική και θα έχουν τον Τόμας Ντιλέινι πίσω στην ομάδα μετά την απουσία του από τον αγώνα της Αγγλίας λόγω ασθένειας. Ο μέσος είναι απίθανο να ξεκινήσει καθώς ο προπονητής θα συνεχίσει με το ζεύγος Πιερ Χόιμπιεργκ και Μόρτεν Χύλμαντ στο κέντρο του γηπέδου.

Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις τιμωρίες καθώς τέσσερις παίκτες απέχουν όλοι μια κίτρινη κάρτα για να χάσουν τη σύγκρουση της φάσης των 16. Εν τω μεταξύ, ο Κρίστιαν Έρικσεν θα μπορούσε να προσπεράσει τον Σίμον Κιάερ και να γίνει ο Δανός παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία, καθώς βρίσκεται στη σειρά για την 133η εμφάνισή του για την εθνική ομάδα.

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει τον ρόλο του δημιουργικού χαφ πίσω από τους δύο επιθετικούς, τον Γιόνας Βιντ και τον Ράσμους Χέιλουντ. Η Δανία είναι πιθανό να συνεχίσει να επιλέγει τρία μπακ και ακραία μπακ για να παίξει το στυλ του ποδοσφαίρου του.

Σερβία

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς έχει πιθανότατα άλλο ένα παιχνίδι να πειραματιστεί με την αρχική του ενδεκάδα και για άλλη μια φορά, θα κάνει κάποιες θεμελιώδεις αλλαγές που θα ταιριάζουν στην ομάδα. Ο Φίλιπ Κόστιτς παραμένει ο μόνος τραυματίας παίκτης για τη Σερβία, και ενώ υπήρχαν ανησυχίες ότι το τουρνουά του έληξε πρόωρα, ο σταρ της Γιουβέντους έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις, καθώς μπορεί να επιστρέψει εάν η ομάδα περάσει στον επόμενο γύρο.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή, ο Στόικοβιτς μπορεί να επαναφέρει τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και να τον ζευγαρώσει με τον Τάντιτς στην επίθεση. Ως αποτέλεσμα, ο προπονητής μπορεί να απορρίψει την ιδέα των δύο επιθετικών και ενδεχομένως να βάλει τον Βλάχοβιτς στον πάγκο για να διατηρήσει τον αρχηγό Μίτροβιτς.

Διαφορετικά, η ομάδα θα έχει μια οικεία ματιά σε επίπεδο επιλογής, με τους Σάσα Λούκιτς και Ιβάλ Ίλιτς να ξεκινούν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ο προπονητής θα ελπίζει ότι οι τρεις μπακ του μπορούν να κρατήσουν τα πράγματα ήσυχα και να κρατήσουν το μηδέν, αν και, κατά καιρούς, φάνηκαν αδύναμοι στην άμυνα.

Προγνωστικα Δανία – Σερβία

Η Δανία μπορεί να ήταν η καλύτερη ομάδα κόντρα στην Αγγλία, αλλά αντιμετωπίζει μια ισχυρή Σερβική ομάδα που έχει δείξει άφθονο χαρακτήρα παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα που δεν πάνε καλά. Ωστόσο, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν για τους Σέρβους ενόψει αυτού του τελευταίου παιχνιδιού, καθώς θα θέλει άλλη μια ανθεκτική εμφάνιση και με την ικανότητα να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες τους όταν έρθουν.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί την υποδεικνύουν ως φαβορί στις εταιριες στοιχηματων, η Δανία μπορεί να θεωρεί ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να κερδίσει τρεις βαθμούς απέναντι στη Σερβία. Συνολικά, αυτό το παιχνίδι έχει τα χαρακτηριστικά μιας τυχαίας ισοπαλίας, η οποία μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες προόδου για τους Σέρβους.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Τα καλύτερα στατιστικά ποδοσφαίρου για κερδοφόρο στοίχημα: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

 

Στον ανταγωνιστικό κόσμο του στοιχηματισμού ποδοσφαίρου, το να έχετε ένα πλεονέκτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά στα κέρδη σας στο στοίχημα. Η κατανόηση του ποιες βαθμολογίες ποδοσφαίρου είναι αξιόπιστες, είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση κερδοφόρων στοιχημάτων.

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα εμβαθύνει σε τρία από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αξιολόγησης εκεί έξω.

Κατακτώντας αυτές τις μετρήσεις, θα βελτιώσετε τη στρατηγική στοιχηματισμού σας, θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας και, τελικά, θα ενισχύσετε τα κέρδη σας. Ας αρχίσουμε…

Αξιολογήσεις ELO: Το δυναμικό μέτρο της δύναμης της ομάδας

Το σύστημα ELO έχει σχεδιαστεί για να μετράει τη σχετική δύναμη μιας ομάδας. Είναι ένα δυναμικό σύστημα αξιολόγησης που εκχωρεί βαθμούς με βάση τις πιο πρόσφατες προσπάθειες μιας ομάδας, προσαρμόζοντας τους βαθμούς ανάλογα με το αποτέλεσμα και το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Οι ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία αναμένεται να κερδίσουν, επομένως οι ήττες οδηγούν στις πιο σημαντικές αλλαγές βαθμών στο μοντέλο αξιολόγησης.

Εν ολίγοις, σημαίνει ότι η χρήση αξιολογήσεων ELO για επιτυχημένα στοιχήματα ποδοσφαίρου είναι απαραίτητη για τη στρατηγική σας.

Η αξιοπιστία των αξιολογήσεων ELO έγκειται στην ικανότητά τους να λογοδοτούν για τη δύναμη των αντιπάλων και το περιθώριο νίκης. Σε αντίθεση με τις στατικές βαθμολογίες ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν διαφορετικά επίπεδα ανταγωνισμού, οι αξιολογήσεις ELO παρέχουν μια πιο διαφοροποιημένη άποψη. Αυτό της καθιστά μία από τις καλύτερες διαθέσιμες αξιολογήσεις στοιχημάτων ποδοσφαίρου, βοηθώντας συνεχώς τους παίκτες να λαμβάνουν αποφάσεις χαμηλότερου κινδύνου.

Είναι πιο χρήσιμα σε διεθνείς διοργανώσεις ή αγώνες κυπέλλου όπου κοντράρονται ομάδες από διαφορετικά πρωταθλήματα. Συγκρίνοντας τις αξιολογήσεις ELO των ομάδων, οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να εντοπίσουν πιθανές αναντιστοιχίες και να αξιολογήσουν τα πιθανά αποτελέσματα, ενισχύοντας έτσι τη στρατηγική στοιχηματισμού τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ οι αξιολογήσεις ELO είναι εξαιρετικά αξιόπιστες, ενδέχεται να μην λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως τραυματισμούς ή αλλαγές στη φόρμα της ομάδας. Το επόμενο σύστημα αξιολόγησης μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από αυτή την άποψη.

Head-to-Head Records​

Αυτά τα στατιστικά αποκαλύπτουν μοτίβα και τάσεις που μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση κερδοφόρων στοιχημάτων. Η σταθερή απόδοση έναντι ενός συγκεκριμένου αντιπάλου μπορεί να υποδηλώνει ένα τακτικό πλεονέκτημα, ψυχολογικό πλεονέκτημα ή αντιστοιχία που ευνοεί μια ομάδα. Είναι όλα πολύ βραχυπρόθεσμα.

Είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα επειδή υπογραμμίζουν μακροπρόθεσμες τάσεις που δεν είναι πάντα εμφανείς μόνο στην πρόσφατη φόρμα. Οι παίκτες του στοιχήματος χρησιμοποιούν συχνά ρεκόρ σε εγχώρια πρωταθλήματα και αγώνες ντέρμπι, όπου οι ιστορικές αντιπαλότητες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Το κύριο πλεονέκτημα των στατιστικών head-to-head είναι η απλότητα και η ευκολία κατανόησής τους. Ωστόσο, ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν πάντα την τρέχουσα φόρμα ή να μην αντικατοπτρίζουν σημαντικές αλλαγές στη δυναμική της ομάδας, όπως νέους προπονητές ή μεταγραφές βασικών παικτών. Παρά αυτούς τους περιορισμούς, τα στοιχηματικά ρεκόρ παραμένουν ένα πολύτιμο εργαλείο στο οπλοστάσιο των αποτελεσματικών στρατηγικών στοιχηματισμού ποδοσφαίρου.

Αναμενόμενοι στόχοι (xG): Η σύγχρονη μέτρηση για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων του αγώνα​

Αυτή η ολοένα και πιο δημοφιλής μέτρηση που εκτιμά την πιθανότητα ενός σουτ να οδηγήσει σε γκολ με βάση διάφορους παράγοντες όπως η τοποθεσία του σουτ, ο τύπος του σουτ και η αμυντική πίεση εκείνη τη στιγμή. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά στατιστικά που λαμβάνουν υπόψη μόνο το τελικό σκορ, το xG παρέχει μια βαθύτερη εικόνα για την ποιότητα των ευκαιριών γκολ που δημιουργούν και παραχωρούνται από τις ομάδες.

Η χρησιμότητα των Αναμενόμενων Γκολ έγκειται στην ικανότητά τους να μετρούν την αποτελεσματικότητα της επίθεσης και της άμυνας μιας ομάδας. Εστιάζοντας στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των τελικών, το xG βοηθά τους παίκτες να καταλάβουν εάν μια ομάδα δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες υψηλής ποιότητας ή απλώς είναι τυχερή. Αυτό το καθιστά μία από τις πιο αποτελεσματικές βαθμολογίες ποδοσφαίρου για κερδοφόρο στοίχημα, καθώς μπορεί να υποδεικνύει πιθανότητες υπέρβασης ή υποαπόδοσης σε σχέση με τα πραγματικά γκολ που σημειώνονται.

Οι παίκτες χρησιμοποιούν Αναμενόμενα γκολ για να αξιολογήσουν την απόδοση της ομάδας και των παικτών, ιδιαίτερα όταν στοιχηματίζουν σε συνολικά γκολ, αποτελέσματα αγώνων και αγορές over/under. Για παράδειγμα, εάν μια ομάδα έχει υψηλό xG αλλά χαμηλό πραγματικό αριθμό γκολ, μπορεί να οφείλεται σε ατυχία, καθιστώντας την μια πολύτιμη επιλογή για τους επόμενους αγώνες.

Ωστόσο, το xG απαιτεί καλή κατανόηση των υποκείμενων παραγόντων του και είναι συχνά λιγότερο προσβάσιμο από τα παραδοσιακά στατιστικά. Παρόλα αυτά, οι λεπτομερείς γνώσεις του το καθιστούν ένα ανεκτίμητο εργαλείο για σοβαρούς παίκτες που θέλουν να βελτιώσουν τη στρατηγική στοιχηματισμού τους και να επιτύχουν σταθερή επιτυχία. Ενσωματώνοντας τα αναμενόμενα γκολ στην ανάλυσή σας, μπορείτε να κάνετε πιο ενημερωμένα στοιχήματα και να αυξήσετε τις πιθανότητες κερδοφορίας σας.

Ποιο είναι το καλύτερο σύστημα αξιολόγησης για το ποδόσφαιρο;​
Συμπερασματικά, το να βασίζεσαι σε μία μέθοδο αξιολόγησης δεν αρκεί για κερδοφόρο στοίχημα. Συνδυάζοντας τις αξιολογήσεις ELO, τα Head-to-Head Records και τα αναμενόμενα γκολ , αποκτάτε μια ολοκληρωμένη εικόνα της απόδοσης της ομάδας, των ιστορικών τάσεων και των ευκαιριών για σκοράρισμα. Η χρήση αυτών των αξιολογήσεων μαζί ενισχύει τις προβλέψεις σας και αυξάνει τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να κερδίσει τη δόξα για τελευταία φορά στο Euro 2024;

 

Η Πορτογαλία ξεκίνησε την εκστρατεία της στο Euro 2024 με μια δραματική νίκη 2–1 εναντίον της Τσεχίας, επιβεβαιώνοντας τις εταιριες στοιχηματων, σηματοδοτώντας ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το τελευταίο διεθνές τουρνουά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Παρά το γεγονός ότι έχασε πολλές ευκαιρίες, η επιρροή του Ρονάλντο ήταν αισθητή, ιδιαίτερα όταν αγκάλιασε τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Φαίνεται ότι είναι το τέλος μιας εποχής για την Πορτογαλία, με τον Ρονάλντο να παίζει πιθανώς στο τελευταίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στα 39 του χρόνια, η θρυλική καριέρα του θρυλικού είδωλου του ποδοσφαίρου είναι πιο κοντά στο τέλος της, ωστόσο η διαρκής ικανότητα και η ηγεσία του παραμένουν ζωτικής σημασίας για την εθνική του ομάδα.

Αν και η Πορτογαλία μπορεί να μην είναι το κορυφαίο φαβορί στις εταιριες στοιχηματων για το Euro 2024, ο Ρονάλντο σκοπεύει να κλείσει τη λαμπρή διεθνή καριέρα του με έναν ακόμη σημαντικό θρίαμβο. Μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουν ομάδες όπως η Αγγλία, η Γερμανία και η Γαλλία, που ξεκίνησαν επίσης τις εκστρατείες τους καλά στη φάση των ομίλων, αλλά θα είναι ένα ενδιαφέρον και ένα ραντεβού με πεπρωμένο εάν ο Ρονάλντο μπορεί να αποχωρήσει από το διεθνές παιχνίδι τόσο έντονα όσο ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ήδη ένας από τους πιο διακεκριμένους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο γράφει ιστορία αγωνιζόμενος στο έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη.

Η καριέρα του ξεκίνησε στο Euro 2004 και παρά την ήττα από την Ελλάδα με 1–0 στην παράταση του τελικού, ο Ρονάλντο ξεχώρισε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες σε νεαρή ηλικία, αποκτώντας ανεκτίμητη εμπειρία από παίκτες όπως ο Ντέκο και ο Λουίς Φίγκο. αν και θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το Euro 2016 για να σηκώσει ο ίδιος το τρόπαιο.

20 χρόνια μετά την ήττα από την πατρίδα του και ο Ρονάλντο εξακολουθεί να σπάει τα ρεκόρ, γερνάει σαν καλό κρασί και να συνεχίζει να αποδίδει ως αιώνιος σκόρερ, με 130 γκολ σε 280 αγώνες για την Πορτογαλία, και τον υποστηρίζουν πολλοί για το χρυσό παπούτσι του διαγωνισμού.

Η σεζόν του 2023–24 ήταν εκπληκτική τόσο για τον σύλλογο όσο και για τη χώρα. Παρά την ηλικία του, τερμάτισε δεύτερος μετά τον Ρομέλου Λουκάκου στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ των προκριματικών του Euro 2024, χάνοντας ελάχιστα τη διάκριση μετά το ξεφάντωμα με τέσσερα γκολ του Λουκάκου την τελευταία αγωνιστική.

Από τότε που μετακόμισε στην ομάδα της Σαουδικής Pro League Αλ Νασρ Ριάντ, ο Ρονάλντο έχει δει μια αναζωπύρωση σε φόρμα και ηγεσία. Η απογοήτευση των τελευταίων μηνών του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ήρθε σε ρήξη με τον Έρικ τεν Χαγκ, αντικαταστάθηκε από μια ανανεωμένη αποφασιστικότητα για νίκη.

Η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Σαουδική Pro League ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση που άνοιξε το δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Η επιρροή του στο πρωτάθλημα ήταν μεταμορφωτική, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, με τους Νεϊμαρ, Σάντιο Μανέ και Λαπόρτ να ακολουθούν.

Αυτή η αλλαγή είναι εμφανής στον αξιοσημείωτο απολογισμό του με 44 γκολ σε 45 παιχνίδια για την Αλ-Νασρ. Αν και έχασε το King’s Cup, ο Ρονάλντο επικεντρώνεται τώρα στην προσθήκη ενός άλλου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη συλλογή του, με στόχο μια δεύτερη νίκη μετά τον θρίαμβο της Πορτογαλίας το 2016.

Ο Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, ο οποίος ανέλαβε προπονητής της Πορτογαλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, επανέφερε αμέσως τον Ρονάλντο στην αρχική ενδεκάδα, τονίζοντας τον απαραίτητο ρόλο του. Ο Μαρτίνεθ επαίνεσε τη συνέπεια και τη φυσική ικανότητα του Ρονάλντο, βασικά χαρακτηριστικά για την επιτυχία της ομάδας. Με περισσότερες από 200 συμμετοχές, ο Ρονάλντο λειτουργεί ως ανεκτίμητος μέντορας για την επόμενη γενιά παικτών της Πορτογαλίας.

«Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, νομίζω ότι είναι καλύτερο να μιλάμε για στατιστικά», σημείωσε ο Μαρτίνεθ. “Ένας παίκτης που σκοράρει 42 γκολ σε 41 παιχνίδια για την ομάδα του δείχνει συνέπεια, φυσική ικανότητα να είμαστε πάντα σε φόρμα και με ποιότητα μπροστά στο τέρμα που πραγματικά μας αρέσει και χρειαζόμαστε. Δεν κάνουμε επιλογές με βάση το πού παίζουν οι παίκτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη ομάδα και να καλέσουμε τους 26 παίκτες που αποτελούν την καλύτερη ομάδα Παρακολουθούμε την ατομική απόδοση και τον ρόλο των παικτών που έχουν στα αποδυτήρια από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι τώρα.

Ο Ρονάλντο συμμετέχει σε μια δυναμική επίθεση της Πορτογαλίας, συμπεριλαμβανομένων ταλέντων όπως ο Ντιόγκο Ζότα και ο Ζοάο Φέλιξ, σχηματίζοντας μια τρομερή επιθετική ενδεκάδα που υπόσχεται να προβληματίσει κάθε άμυνα. Με πρώιμους αγώνες ομίλων με σχετικά άπειρες ομάδες στην Τουρκία και τη Γεωργία, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για τον Ρονάλντο να σκοράρει και να χτίσει δυναμική.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ο Ρονάλντο μπορεί να οδηγήσει την Πορτογαλία σε μια ακόμη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η πιθανή επιτυχία του θα σηματοδοτούσε μια ακόμη καθοριστική στιγμή στην εξαιρετική καριέρα του και θα πρόσφερε ένα κατάλληλο αντίο από την διεθνή σκηνή. Καθώς το Euro 2024 ξεδιπλώνεται, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Ρονάλντο, ελπίζοντας να παρακολουθήσουμε έναν τελευταίο χορό μεγαλείου στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ολλανδια vs Γαλλια

 

Η Ολλανδία και η Γαλλία θα επιδιώξουν να συνεχίσουν το τέλειο ξεκίνημα στο UEFA Euro 2024 όταν συναντηθούν στο Red Bull Arena την Παρασκευή.

Η 2η αγωνιστική του UEFA Euro 2024 συνεχίζεται την Παρασκευή, με τη δράση της ημέρας να κορυφώνεται με μια υπερπαραγωγή. Ολλανδία και Γαλλία θα συναντηθούν στην Λειψία, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν να φτάσουν στη φάση των 16.

Η Ολλανδία και η Γαλλία ήταν στον ίδιο όμιλο στα προκριματικά του UEFA Euro 2024. Οι Γάλλοι τερμάτισαν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από μια αήττητη πορεία, με μόνο την Ελλάδα να τους κόβει βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, οι Οράνιε έχασαν και τις δύο συναντήσεις με τη Γαλλία για να τερματίσουν στην δεύτερη θέση.

Τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις οδήγησε και τις δύο ομάδες στην τελική φάση του UEFA Euro 2024. Εν τω μεταξύ, η Ολλανδία βρίσκεται σε καλή φόρμα από τότε που ο Ρόναλντ Κούμαν επέστρεψε στον πάγκο της, αν και έχει χάσει πέντε φορές. Έχει ήττα μόνο σε ένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Όσο για τη Γαλλία, βρίσκεται σε αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, χάνοντας μόνο μία από τις εννέα πιο πρόσφατες αναμετρήσεις.

Η πιο πρόσφατη σύγκρουση με την Ολλανδία και τη Γαλλία έληξε με νίκη 2–1 για τους Μπλε, με τον Κουιλίντσι Χάρτμαν να πετυχαίνει το γκολ της Ολλανδίας, επιβεβαιώνοντας τις νομιμες εταιριες στοιχηματων.

Ολλανδία

Ο Ρόναλντ Κούμαν χαιρέτισε μια θετική ενημέρωση στο μέτωπο των ειδήσεων της ομάδας ενόψει του τελευταίου αγώνα της ομάδας του. Κόντρα στη Γαλλία την Παρασκευή, ο προπονητής της Ολλανδίας θα έχει μια πλήρη αποστολή, με έναν παίκτη να ξεκινά ξανά τις προπονήσεις.

Ο Μπράιαν Μπρόμπι δεν ήταν διαθέσιμος για την έναρξη με την Πολωνία λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, έχει ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του με τη Γαλλία την Παρασκευή.

Ο Μπαρτ Φερμπρούγκεν πιθανότατα θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στα δοκάρια, με την Ολλανδία να παρατάσσεται σε σχηματισμό 4–2–3–1 μπροστά του απέναντι στη Γαλλία.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Κούμαν δεν έχει αστέρια χαφ όπως ο Φρένκι ντε Γιονγκ, ο Μάρτεν ντε Ρουν ​​και ο Τέουν Κούπμαϊνερς. Ωστόσο, ο Γέρντι Σχάουτεν και ο Τζόυ Φέερμαν θα δημιουργήσουν μια σταθερή συνεργασία στη μέση του γηπέδου. Ο Τίτζανι Ράιντερς θα επαναλάβει το αρχικό του ρόλο, με τους Τσάβι Σάιμονς, Κόντι Γκάκπο και Μέμφις Ντεπάι να συμπληρώνουν τους αριθμούς στο τελευταίο τρίτο.

Γαλλία

Σε αντίθεση με τον ομόλογό του στο ολλανδικό πάγκο, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει μια νέα ανησυχία τραυματισμού που εμποδίζει την προετοιμασία του ενόψει του ταξιδιού στη Red Bull Arena της Λειψίας. Ο προπονητής της Γαλλίας μπορεί να μείνει χωρίς έναν από τους βασικούς παίκτη της ομάδας την Παρασκευή.

Ο πρόσφατα ανακοινωθείς επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη κάταγμα στη μύτη στον εναρκτήριο αγώνα του UEFA για το Euro 2024 με την Αυστρία. Ενώ τα καλά νέα είναι ότι θα πρέπει να είναι διαθέσιμος για τη φάση των νοκ άουτ, ο αρχηγός της Γαλλίας θα χάσει τη μάχη με την Ολλανδία την Παρασκευή.

Η απουσία του Μπαπέ σημαίνει ότι ο Ζιρού θα πρέπει να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, ενώνοντας τους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Τουράμ στην επιθετική τετράδα. Εν τω μεταξύ, η Γαλλία θα παραταχθεί σε σχηματισμό 4–2–3–1 εναντίον της Ολλανδίας, με τον Μάικ Μενιάν να παίρνει τη θέση του ανάμεσα στο τέρμα.

Προγνωστικα Ολλανδία vs Γαλλία

Και οι δύο ομάδες δεν εντυπωσιάσουν την 1η αγωνιστική, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν με ένα γκολ για να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας στον όμιλό τους. Ωστόσο, η Ολλανδία θα επιδιώξει να χτυπήσει αν ο Κίλιαν Μπαπέ δεν μπορέσει να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα στο Red Bull Arena. Η Γαλλία θα πρέπει να έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ακόμα κι αν ο Μπαπέ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αγαπημένο του αντίπαλο την Παρασκευή.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει μια καλή ομάδα, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μυριάδες ευκαιρίες στο τελευταίο τρίτο. Ωστόσο, περιμένω να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, με το γκολ γκολ να βρίσκεται στο 1,95 στις νομιμες εταιριες στοιχηματων.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κροατία vs Αλβανία

 

Κροατία και Αλβανία θα αναμετρηθούν στον δεύτερο αγώνα τους για το Euro 2024 στο Volksparkstadion το απόγευμα της Τετάρτης. Και οι δύο ομάδες έχασαν το πρώτο τους παιχνίδι στο τουρνουά, αν και η Κροατία βρίσκεται στον πάτο του ομίλου λόγω της διαφοράς των -3 τερμάτων τους.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους έξι ομίλους θα προκριθούν στη φάση των 16, μαζί με τις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Με την Ισπανία και την Ιταλία στον όμιλο, η αναμέτρηση Κροατια — Αλβανια, θα κρίνει λογικά την τρίτη θέση και ποια ομάδα θα έχει ελπίδες πρόκρισης.

Κροατία — Αλβανία: Ανάλυση Φόρμας

Ενώ η Κροατία είναι το τρίτο φαβορί στις εταιριες στοιχηματων για να προκριθεί από τον όμιλο Β, τείνει πάντα να κάνει την διαφορά όταν πρέπει.

Τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους κατά τη διάρκεια των προκριματικών πίσω από την Τουρκία. Στους οκτώ αγώνες τους για τα προκριματικά, οι Κροάτες πέτυχαν ρεκόρ πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Οι Κροάτες γνώρισαν την ήττα στον πρώτο τους αγώνα στη διοργάνωση, χάνοντας 3–0 από την Ισπανία.

Έκαναν ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο ματς, δέχθηκαν τρία γκολ μόνο στο πρώτο ημίχρονο και δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ρυθμό τους στο 90. Αυτή η ήττα έδωσε τέλος σε ένα σερί έξι νικών, κατά τη διάρκεια του οποίου κράτησαν τέσσερις ανέπαφες εστίες. Η Κροατία έμεινε νοκ άουτ στη φάση των 16 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ ο καλύτερος τερματισμός της ήταν η πρόκριση στον προημιτελικό το 2008. Οι Κροάτες δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ αυτόν τον αντίπαλο σε επίσημο αγώνα στο παρελθόν, αλλά είναι το φαβορί των στοιχημάτων.

Εν τω μεταξύ, στην 66η θέση σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIFA, η Αλβανία ήταν ένα από την μεγαλύτερη έκπληξη κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

Τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, κρατώντας πίσω από την Τσεχία και την Πολωνία. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών, οι Μαυροκόκκινοι σημείωσαν ρεκόρ με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Αυτό το ρεκόρ εξασφάλισε τη θέση τους στην διοργάνωση για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, με την προηγούμενη το 2016. Αφού κέρδισε και τους δύο φιλικούς αγώνες αυτόν τον μήνα, η Αλβανία σχεδόν έκανε το τέλειο ξεκίνημα στη διοργάνωση, σκοράροντας μέσα στο πρώτο λεπτό κόντρα στην Ιταλία στον εναρκτήριο αγώνα τους.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους καθώς οι Ιταλοί επέστρεψαν για να κερδίσουν με 2–1. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετά σε εκείνη την αναμέτρηση για να υποδηλώσουν ότι οι Αλβανοί είναι αυτοί που πρέπει να παρακολουθήσουν σε αυτήν την ομάδα.

Ο Ιβάν Πέρισιτς ήταν αμφίβολος στην προετοιμασία του εναρκτηρίου αγώνα της Κροατίας με την Ισπανία και έμεινε εκτός 11άδας λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Τότεναμ εμφανίστηκε στο τελευταίο μισάωρο και θα διεκδικήσει να ξεκινήσει. Ο Λούκα Μόντριτς είχε έναν πολύ ήσυχο πρώτο αγώνα για τα στάνταρ του και οι Κροάτες θα χρειαστούν τον νικητή της Χρυσής Μπάλας του 2018, σε αυτό το βασικό παιχνίδι.

Η Αλβανία δεν έχει γνωστές ανησυχίες για τραυματισμούς για αυτόν τον αγώνα και θα πρέπει να διατηρήσει μια αρκετά παρόμοια ενδεκάδα με αυτή που είδαμε απέναντι στην Ιταλία την περασμένη φορά. Ο προπονητής Σιλβίνιο πήρε μια συγκλονιστική απόφαση να κόψει τον Σοκόλ Τσικαλέσι από την αποστολή του Euro 2024, παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός ήταν βασικός κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Ως εκ τούτου, ο επιθετικός της Τσέλσι, Αρμάντο Μπρόχα, πιθανότατα θα συνεχίσει να ηγείται της επιθετικής γραμμής των Αλβανών με την υποστήριξη του επιθετικού της Μίλαν, Κριστάν Ασλάνι.

Μετά την ήττα του πρώτου τους αγώνα στη διοργάνωση, και οι δύο ομάδες θα το δουν ως ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουν και είναι πιθανό να πάνε με όλα για τη νίκη. Με άφθονη ποιότητα και στα δύο στρατόπεδα, σε συνδυασμό με αδύναμες άμυνες τον τελευταίο καιρό, πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι μια ανοιχτή αναμέτρηση και φανταζόμαστε ότι θα σημειωθούν μερικά γκολ πριν από το τελικό σφύριγμα.

Η πρόβλεψή μας για Κροατία — Αλβανία: Over 2,5 γκολ στις εταιριες στοιχηματων

Η Κροατία έχει κερδίσει έξι από τους επτά τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Αλβανία έχει χάσει τρεις από τους πέντε τελευταίους της. Επιπλέον, η Κροατία κατατάσσεται 56 θέσεις πάνω από την Αλβανία σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Επομένως, η Κροατία έχει τοπν πρώτο λόγο για την νίκη.

Ο Κράμαριτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Κροατίας κατά τη διάρκεια των προκριματικών, βρίσκοντας δίχτυα τέσσερις φορές σε οκτώ αγώνες. Σκόραρε επίσης στη νίκη της ομάδας με 4–2 επί της Αιγύπτου σε φιλικό αγώνα τον Μάρτιο.

Ο Αντρέι Κράμαριτς να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή, που είναι σε αξιρετική ααπόδοση στις εταιριες στοιχηματων

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Πορτογαλια vs Τσεχια

 

Η Πορτογαλία θα ξεκινήσει την εκστρατεία της στο UEFA Euro 2024 εναντίον της Τσεχίας, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν να πάρουν τη πρώτη θέση στον Όμιλο F. Η αναμέτρηση Πορτογαλια -Τσεχια μπορεί να κρίνει την κορυφή σε αυτόν το γκρουπ.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα φέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε αυτήν την Πορτογαλική ομάδα για πρώτη φορά σε ένα μεγάλο τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει την Τσεχία την Τρίτη. Ο Ισπανός είχε προηγουμένως διαχειριστεί το Βέλγιο σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και το Euro 2020, με τα πράγματα να τελειώνουν με τους Κόκκινους Διαβόλους με άσχημη νότα μετά την καταστροφή στο Κατάρ το 2022.

Η Πορτογαλία μπαίνει στο Euro 2024 με τη βέλτιστη φόρμα, καθώς ήταν η μόνη ομάδα με 100% ρεκόρ στα προκριματικά και ήταν κορυφαία μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Ήταν επίσης αμυντικά συμπαγείς σε αυτά τα παιχνίδια και ο Μαρτίνεθ θα ελπίζει να συνεχίσει αυτή τη φόρμα στην διοργάνωση και θα έχει ως στόχο να προσφέρει στους οπαδούς της, μία πορεία προς τον τελικό.

Αυτή η Πορτογαλία είναι γεμάτη με ταλαντούχα αστέρια σε κάθε θέση και για άλλη μια φορά θα ηγηθεί ο τρομερός Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος παίρνει μέρος για έκτη φορά σε Euro. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Πορτογαλία θα μπει σε αυτό το τουρνουά ως φαβορί για να προχωρήσει στον επόμενο γύρο ως νικήτρια των ομίλων.

Η Τσεχία θα διεκδικήσει την πρόκριση, ακόμα και με την τρίτη θέση από τον όμιλο. Ωστόσο, έχει καλό απολογισμό στην διοργάνωση και θα είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ιβάν Χάσεκ, στη Γερμανία.

Η Τσεχία μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια σταθερή αμυντική διάταξη, έχοντας μια καλή παρουσία κατά τη διάρκεια των προκριματικών, και ο προπονητής θα ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί και στα παιχνίδια του ομίλου τους. Ο Χάσεκ, ωστόσο, έχει τη νεότερη και ίσως την λιγότερο έμπειρη ομάδα, η οποία θα δοκιμάσει τον χαρακτήρα της απέναντι σε ομάδες όπως η Πορτογαλία στον όμιλό.

Παίρνουν μέρος στην 11η συμμετοχή της, και όγδοη στη σειρά, με το αδιάκοπο σερί της να ερείναι χειρότερο μόνο από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το παιχνίδι με την Πορτογαλία θα είναι επίσης η τέταρτη συνάντηση της Τσεχίας με τους Ίβηρες.

Πορτογαλία

Ο Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ θα έχει πονοκεφάλους επιλογής μέχρι στιγμής ενόψει του αγώνα με την Τσεχία. Το μεγάλο δίλημμα θα είναι να επιλέξει το σετ της άμυνας που θα καθορίσει το τελικό του σχήμα.

Πρέπει να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον 41χρονο Πέπε ή να αντισταθεί στον πειρασμό και να πάει με έναν νεότερο κεντρικό αμυντικό όπως ο Αντόνιο Σίλβα ή ο Γκονκάλο Ινάσιο. Ο Μαρτίνεθ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Σίλβα στην αμυντική γραμμή του και να τον συνεργαστεί μαζί με τον Ρούμπεν Ντίας, ενώ ο Ντιόγκο Νταλότ και ο Ζοάο Κανσέλο πιθανότατα θα καταλάβουν τις θέσεις του μπακ.

Ο Ζοάο Παλχίνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοναχικός μέσος στη βάση της μεσαίας γραμμής για την Πορτογαλία, καθώς θα μπορούσε στη συνέχεια να προστατεύσει και να επιτρέψει στους πιο επιθετικούς Μπρούνο Φερνάντες και Βιτίνια να επιτεθούν. Στην επίθεση, ο Ρονάλντο αναμένεται να ηγηθεί της γραμμής για την Πορτογαλία κόντρα στην Τσεχία, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να παίζει από τα δεξιά και να υποστηρίζεται από τον Ραφαέλ Λαεάο στην αριστερή πλευρά της επιθετικής τριάδας.

Τσεχία

Η Τσεχία υπέστη πρόωρο χτύπημα στην προετοιμασία της καθώς ο βασικός μέσος Μιχάλ Σαντίλεκ αποσύρθηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού που υπέστη ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του. Θα ήταν βασικός, κάτι που ίσως ανάγκασε τον προπονητή να ξανασκεφτεί την επιλογή του.

Η Τσεχία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς βασικούς παίκτες με αρκετή εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, με τους Τόμας Σούτσεκ και τον Βλαντιμίρ Κούφαλ να πρωτοστατούν στη ομάδα. Ο Πάτρικ Σίκ είναι άλλος ένας με υψηλή εμπειρία σε αυτή την ομάδα της Τσεχίας και σίγουρα θα ξεκινήσει παιχνίδια, όπως και ο Γιαν Κούχτα.

Ακόμη και στον πάγκο, ο Χάσεκ έχει μερικές καλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου του επιθετικού Άνταμ Χλόζεκ, ο οποίος μπορεί να έχει μόνο δύο γκολ για τη χώρα του, αλλά είναι σίγουρα μια τρομερή επιλογή για να καλείται από τον πάγκο. Ο προπονητής θα πάει με τρία μπακ, αν και αυτό το σχήμα θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με την απόδοση του απέναντι στην Πορτογαλία.

Προγνωστικα Πορτογαλία – Τσεχία

Η Τσεχία είναι σταθερή εδώ και δεκαετίες στην τελική φάση του Euro. Αλλά θα πρέπει να βασιστεί σε μια εν πολλοίς άπειρη ομάδα. Η πίεση θα είναι πάνω τους ακριβώς πριν από το παιχνίδι, καθώς θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη αντίπαλη ομάδα, εάν υποστούν ήττα από την Πορτογαλία στο εναρκτήριο παιχνίδι, θα δυσκολέψει η πρόκριση.

Η Πορτογαλία θα μπει σε αυτή τη σύγκρουση ως βαρύ φαβορί, σύμφωνα με τις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες, για να πάρει τους τρεις βαθμούς στον Όμιλο ΣΤ. Οι Πορτογάλοι σίγουρα θα επιδιώξουν να τερματίσουν στην κορυφή και θα θέλουν να συνεχίσουν τη φόρμα τους από την προκριματική φάση. Η Πορτογαλία θα πάρει άνετα τους τρεις βαθμούς και πιθανότατα θα παρουσιάσει κάποιες αμυντικές αδυναμίες στα μετόπισθεν, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Τσεχία να σκοράρει ένα γκολ παρηγοριάς.

Νίκη για την Πορτογαλία σε συνδυασμό με το γκολ γκολ σε απόδοση 3,10 στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Αυστρία vs Γαλλία

 

Η Αυστρία αντιμετωπίζει τη Γαλλία στο πρώτο παιχνίδι της, τη Δευτέρα, προσπαθώντας να κάνει μια έκπληξη απέναντι σε ένα από τα φαβορί του τουρνουά.

Η Ολλανδία έχει ήδη νικήσει την Πολωνία για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο Δ. Η Αυστρία και η Γαλλία θα προσπαθήσουν τώρα να την προσπεράσουν στη βαθμολογία όταν θα συναντηθούν στο Merkur Spiel-Arena.

Η Γαλλία, ειδικότερα, θεωρείται ως ένα από τα φαβορί στις εταιριες στοιχηματων για κατάκτηση του τουρνουά και θα θέλει να προκριθεί ως νικητής του ομίλου. Δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν βαθμούς απέναντι σε πιο αδύναμη αντίπαλο και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα απαιτήσει μια δυνατή απόδοση από τους παίκτες του εδώ.

Η Γαλλία τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην Αυστρία στις πρόσφατες συναντήσεις της και θα είναι το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι. Η τελευταία φορά που η Αυστρία κέρδισε την Γαλλία ήταν το 2008 σε προκριματικό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μπορούν να κάνουν άλλη μια έκπληξη εδώ.

Αυστρία

Ο Ραλφ Ράνγκνικ δεν έχει σοβαρές ανησυχίες με τραυματισμούς σε αυτό το παιχνίδι. Ο αμυντικός σταρ Ντέιβιντ Αλάμπα αποκλείστηκε από τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να είναι σε θέση να παρατάξει μία δυνατή ενδεκάδα.

Η Αυστρία είναι πιθανό να παραταχθεί με σχηματισμό 4–2–3–1, με τον Πάτρικ Πεντς στο τέρμα. Φουλ μπακ θα ξεκινήσουν οι Φιλίπ Μουένε και Στέφαν Πος. Θα κοιτάξουν να κρατήσουν τα πράγματα συμπαγή αμυντικά και να βοηθήσουν στις ευκαιρίες στην αντεπίθεση. Ο Κέβιν Ντάνσο θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μαξιμίλιαν Βέμπερ.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Νίκολας Σάιβαλντ θα ξεκινήσει δίπλα στον Κόνραντ Λάιμερ. Ο Λάιμερ θα προσπαθήσει να σταματήσει τις επιθέσεις των αντιπάλων και να προσθέσει ώθηση στη μεσαία γραμμή. Ο Σάιβαλντ θα προσθέσει έλεγχο και ψυχραιμία στο πλάι.

Οι Μάρσελ Ζάμπιτσερ και Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ θα ξεκινήσουν στις επιθετικές θέσεις. Θα κοιτάξουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να δυσκολέψουν κατά καιρούς τη Γαλλία. Ο Ρομάνο Σμιντ θα ξεκινήσει ως κεντρικός επιθετικός μέσος απέναντι στη Γαλλία πίσω από τον επιθετικό Φλόριαν Γκρίλιτς.

Γαλλία

Ο Λίλιαν Μπαπέ έχει αναρρώσει από τον ιό που τον ταλαιπώρησε και πρόκειται να ξεκινήσει. Ο Ορελιέν Τσουαμενί είναι πιθανό να χάσει τη θέση του λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Η Γαλλία είναι επίσης πιθανό να διαμορφωθεί σε σχηματισμό 4–2–3–1, με τον Μάικ Μενιάν στο τέρμα.

Ως πλάγιοι μπακ θα ξεκινήσουν οι Ζυλ Κούντε και Τέο Ερνάντες. Θα κοιτάξουν να συνεισφέρουν και στα δύο άκρα του γηπέδου. Ο Ιμπραϊμά Κονατέ θα ξεκινήσει μαζί με τον Νταγιό Ουπαμεκανό στην καρδιά της άμυνας.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Νγκολό Καντέ θα ξεκινήσει ως αμυντικός μέσος και θα προσπαθήσει να θωρακίσει την τετράδα και να διαλύσει τις αντίπαλες επιθέσεις. Ο Αντριέν Ραμπιό θα προσθέσει έλεγχο και σκληράδα στη μεσαία γραμμή.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν θα ξεκινήσει ως κεντρικός επιθετικός μέσος και θα κοιτάξει να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ με τις πάσες, το όραμα και την ποιότητα του. Οι Ουσμάν Ντεμπελέ και Κίλίαν Μπαπέ θα ξεκινήσουν από τα πλάγια και θα κοιτάξουν να αντιμετωπίσουν τους αντίπαλους αμυντικούς και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ με τον ρυθμό και το ταλέντο τους. Ο Μάρκους Τουράμ θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής για τη Γαλλία.

Προγνωστικά Αυστρία – Γαλλία

Η Γαλλία είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα , και θα πρέπει να μπορέσει να πάρει και τους τρεις βαθμούς. Η Αυστρία θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή δύσκολη για τη Γαλλία. Αλλά οι Γάλλοι έχουν την ποιότητα να παράξουν ευκαιρίες για γκολ και να κρατήσουν μακριά την Αυστρία στην άμυνα. Μια αρκετά άνετη νίκη είναι στα χαρτιά για τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Νίκη για την Γαλλία σε απόδοση 1,58 στις νομιμες στοιχηματικες εταιριες, επίσης η νίκη της μπορεί να συνδυαστεί με τα γκολ