Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κροατία vs Αλβανία

 

Κροατία και Αλβανία θα αναμετρηθούν στον δεύτερο αγώνα τους για το Euro 2024 στο Volksparkstadion το απόγευμα της Τετάρτης. Και οι δύο ομάδες έχασαν το πρώτο τους παιχνίδι στο τουρνουά, αν και η Κροατία βρίσκεται στον πάτο του ομίλου λόγω της διαφοράς των -3 τερμάτων τους.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους έξι ομίλους θα προκριθούν στη φάση των 16, μαζί με τις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Με την Ισπανία και την Ιταλία στον όμιλο, η αναμέτρηση Κροατια — Αλβανια, θα κρίνει λογικά την τρίτη θέση και ποια ομάδα θα έχει ελπίδες πρόκρισης.

Κροατία — Αλβανία: Ανάλυση Φόρμας

Ενώ η Κροατία είναι το τρίτο φαβορί στις εταιριες στοιχηματων για να προκριθεί από τον όμιλο Β, τείνει πάντα να κάνει την διαφορά όταν πρέπει.

Τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους κατά τη διάρκεια των προκριματικών πίσω από την Τουρκία. Στους οκτώ αγώνες τους για τα προκριματικά, οι Κροάτες πέτυχαν ρεκόρ πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Οι Κροάτες γνώρισαν την ήττα στον πρώτο τους αγώνα στη διοργάνωση, χάνοντας 3–0 από την Ισπανία.

Έκαναν ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο ματς, δέχθηκαν τρία γκολ μόνο στο πρώτο ημίχρονο και δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ρυθμό τους στο 90. Αυτή η ήττα έδωσε τέλος σε ένα σερί έξι νικών, κατά τη διάρκεια του οποίου κράτησαν τέσσερις ανέπαφες εστίες. Η Κροατία έμεινε νοκ άουτ στη φάση των 16 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ ο καλύτερος τερματισμός της ήταν η πρόκριση στον προημιτελικό το 2008. Οι Κροάτες δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ αυτόν τον αντίπαλο σε επίσημο αγώνα στο παρελθόν, αλλά είναι το φαβορί των στοιχημάτων.

Εν τω μεταξύ, στην 66η θέση σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIFA, η Αλβανία ήταν ένα από την μεγαλύτερη έκπληξη κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

Τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, κρατώντας πίσω από την Τσεχία και την Πολωνία. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών, οι Μαυροκόκκινοι σημείωσαν ρεκόρ με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Αυτό το ρεκόρ εξασφάλισε τη θέση τους στην διοργάνωση για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, με την προηγούμενη το 2016. Αφού κέρδισε και τους δύο φιλικούς αγώνες αυτόν τον μήνα, η Αλβανία σχεδόν έκανε το τέλειο ξεκίνημα στη διοργάνωση, σκοράροντας μέσα στο πρώτο λεπτό κόντρα στην Ιταλία στον εναρκτήριο αγώνα τους.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους καθώς οι Ιταλοί επέστρεψαν για να κερδίσουν με 2–1. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετά σε εκείνη την αναμέτρηση για να υποδηλώσουν ότι οι Αλβανοί είναι αυτοί που πρέπει να παρακολουθήσουν σε αυτήν την ομάδα.

Ο Ιβάν Πέρισιτς ήταν αμφίβολος στην προετοιμασία του εναρκτηρίου αγώνα της Κροατίας με την Ισπανία και έμεινε εκτός 11άδας λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Τότεναμ εμφανίστηκε στο τελευταίο μισάωρο και θα διεκδικήσει να ξεκινήσει. Ο Λούκα Μόντριτς είχε έναν πολύ ήσυχο πρώτο αγώνα για τα στάνταρ του και οι Κροάτες θα χρειαστούν τον νικητή της Χρυσής Μπάλας του 2018, σε αυτό το βασικό παιχνίδι.

Η Αλβανία δεν έχει γνωστές ανησυχίες για τραυματισμούς για αυτόν τον αγώνα και θα πρέπει να διατηρήσει μια αρκετά παρόμοια ενδεκάδα με αυτή που είδαμε απέναντι στην Ιταλία την περασμένη φορά. Ο προπονητής Σιλβίνιο πήρε μια συγκλονιστική απόφαση να κόψει τον Σοκόλ Τσικαλέσι από την αποστολή του Euro 2024, παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός ήταν βασικός κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Ως εκ τούτου, ο επιθετικός της Τσέλσι, Αρμάντο Μπρόχα, πιθανότατα θα συνεχίσει να ηγείται της επιθετικής γραμμής των Αλβανών με την υποστήριξη του επιθετικού της Μίλαν, Κριστάν Ασλάνι.

Μετά την ήττα του πρώτου τους αγώνα στη διοργάνωση, και οι δύο ομάδες θα το δουν ως ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουν και είναι πιθανό να πάνε με όλα για τη νίκη. Με άφθονη ποιότητα και στα δύο στρατόπεδα, σε συνδυασμό με αδύναμες άμυνες τον τελευταίο καιρό, πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι μια ανοιχτή αναμέτρηση και φανταζόμαστε ότι θα σημειωθούν μερικά γκολ πριν από το τελικό σφύριγμα.

Η πρόβλεψή μας για Κροατία — Αλβανία: Over 2,5 γκολ στις εταιριες στοιχηματων

Η Κροατία έχει κερδίσει έξι από τους επτά τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Αλβανία έχει χάσει τρεις από τους πέντε τελευταίους της. Επιπλέον, η Κροατία κατατάσσεται 56 θέσεις πάνω από την Αλβανία σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Επομένως, η Κροατία έχει τοπν πρώτο λόγο για την νίκη.

Ο Κράμαριτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Κροατίας κατά τη διάρκεια των προκριματικών, βρίσκοντας δίχτυα τέσσερις φορές σε οκτώ αγώνες. Σκόραρε επίσης στη νίκη της ομάδας με 4–2 επί της Αιγύπτου σε φιλικό αγώνα τον Μάρτιο.

Ο Αντρέι Κράμαριτς να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή, που είναι σε αξιρετική ααπόδοση στις εταιριες στοιχηματων