Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Static Bankroll Management στις στοιχηματικες εταιριες

 

Η διαχείριση κεφαλαίων στα αθλητικά στοιχήματα είναι το σχέδιο για το πώς ξοδεύει τα διαθέσιμα χρήματά του ο παίκτης στις στοιχηματικες εταιριες.

Όχι μόνο οι επαγγελματίες παίκτες, αλλά όλοι οι παίκτες που θέλουν να κερδίζουν μακροπρόθεσμα και να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα ταυτόχρονα, διαχειρίζονται τα χρήματά τους συστηματικά. Η διαχείριση του bankroll είναι επίσης ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο κατά του εθισμού στον τζόγο.

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν στα σοβαρά τις επενδύσεις τους στο στοίχημα τείνουν να εθίζονται πιο συχνά στα αθλητικά στοιχήματα. Αυτή η τάση σχετίζεται επίσης με άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο (κουλοχέρηδες, πόκερ, ρουλέτα).

Η έλλειψη πειθαρχίας στα τυχερά παιχνίδια οδηγεί σε προβλήματα με την οικονομική σταθερότητα. Γενικά, τα συστήματα διαχείρισης bankroll μπορεί να είναι στατικά ή δυναμικά. Το τελευταίο προσαρμόζει το πλάνο πονταρίσματος χρημάτων του παίκτη ανάλογα με τις πιθανότητες, τους κινδύνους και περιλαμβάνει υπολογισμό.

Η διαχείριση του Bankroll είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στις στοιχηματικες εταιριες όταν πρόκειται για την αποφυγή κινδύνων παρά για την απόκτηση χρημάτων. Δώστε προσοχή σε αυτό το άρθρο εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το στατικό bankroll.

Static Bankroll Management (Flat Betting)​

Μια ουσιαστική πτυχή όλων των στρατηγικών και προσεγγίσεων διαχείρισης bankroll είναι ο καθορισμός ενός σταθερού (μηνιαίου) προϋπολογισμού για αθλητικά στοιχήματα. Για να γίνει αυτό, ο παίκτης πρέπει να καθορίσει το ποσό των χρημάτων που μπορεί να αντέξει οικονομικά να επενδύσει σε αθλητικά στοιχήματα κάθε μήνα.

Φυσικά, το bankroll εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική οικονομική κατάσταση του παίκτη και το εισόδημά του. Ας πούμε, ο Γιώργος είναι παίκτης και ο μηνιαίος προϋπολογισμός του είναι $4000. Ως προσεκτικός παίκτης, ξοδεύει σε στοιχήματα 500$ κάθε μήνα, δηλαδή το 12,5% του μηνιαίου προϋπολογισμού του.

Το επόμενο βήμα για τον Γιώργο είναι να καθορίσει πόσα μπορεί να αντέξει οικονομικά να ξοδέψει σε κάθε στοίχημα. Αυτό το βήμα είναι διαφορετικό στα συστήματα διαχείρισης στατικού και δυναμικού bankroll.

Στατικό ή επίπεδο bankroll σημαίνει ότι το ποσό των χρημάτων που πρέπει να δαπανηθεί σε κάθε στοίχημα (μονάδα στοιχήματος) είναι σταθερό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ένα ποσοστό του μηνιαίου bankroll, που κυμαίνεται από 1–5%. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει τη δαπάνη ενός σταθερού ποσού χρημάτων σε κάθε στοίχημα, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες και την πρόσφατη απόδοση του παίκτη. Έτσι, εάν ο Γιώργος αποφασίσει να τηρήσει ένα στατικό bankroll με σταθερό ποσό στοιχήματος 5%, τοποθετεί πάντα στοιχήματα 25 $ (500 $ * 0,05 = 25 $). Είτε είναι σε σερί νικών είτε ηττών, πρέπει να τηρήσει αυτόν τον κανόνα. Οι αποδόσεις στοιχήματος επίσης δεν έχουν σημασία, καθώς αυτή η προσέγγιση δεν είναι ευέλικτη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Static Bankroll Management

Το μεγάλο πλεονέκτημα του flat betting έναντι του δυναμικού στοιχήματος είναι η προσέγγιση χαμηλού κινδύνου. Εάν επιμείνετε σε ένα σταθερό ποσό στοιχήματος, δεν μπορείτε ποτέ να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα στο παιχνίδια στις στοιχηματικες εταιρεις. Το επίπεδο στοίχημα είναι επίσης μια πολύ απλή προσέγγιση για τη διαχείριση χρημάτων. Είναι απλό και δεν περιλαμβάνει περίπλοκους υπολογισμούς.

Μόλις ο παίκτης ορίσει το ποσό του bankroll και του σταθερού στοιχήματος, η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη. Φυσικά, υπάρχει ένα σταθερό επίπεδο κινδύνου, αλλά είναι χαμηλό σε σύγκριση με άλλες προσεγγίσεις διαχείρισης bankroll. Αυτό το σύστημα είναι επίσης τέλειο για αρχάριους που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις νίκες και τις ήττες τους.

Το σταθερό ποσό στοιχήματος παραμένει το ίδιο και ο παίκτης ξέρει ακριβώς πόσα στοιχήματα μπορεί να τοποθετήσει σε ένα μήνα. Με αυτό το σύστημα, οι παίκτες του στοιχήματος δεν μπορούν επίσης να ξεμείνουν από χρήματα πολύ γρήγορα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του flat betting είναι ότι το bankroll παραμένει το ίδιο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το σύστημα μειώνει δραστικά τον κίνδυνο να χααθούν πολλά χρήματα, αλλά δεν δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία του. Εάν ο στόχος σας είναι να κάνετε μεγάλα κέρδη και νιώθετε σίγουροι για το bankroll σας, επιλέξτε το Bankroll Management. Ωστόσο, εάν δεν αισθάνεστε σίγουροι για το bankroll σας και θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο να χάσετε πάρα πολλά χρήματα από τη μία πλευρά, χρησιμοποιήστε το flat betting.

Θα είναι καλή πρακτική για εσάς. Και, φυσικά, το flat στοίχημα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επαναξιολογήσετε την οικονομική σας κατάσταση και το bankroll σας με την πάροδο του χρόνου. Οι έμπειροι παίκτες παρακολουθούν πάντα τις νίκες και τις ήττες τους και μπορούν να προσαρμόσουν αυτές τις παραμέτρους.

Φέρτε το στοίχημά σας στο επόμενο επίπεδο με την έξυπνη διαχείριση χρημάτων!