Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δανια vs Σερβια

 

Η Δανία θα είναι πρόθυμη να περάσει στους γύρους νοκ άουτ για πρώτη φορά σε διαδοχικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ η Σερβία θέλει να παραμείνει ζωντανή στη διοργάνωση.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Άνοιξε το σκορ για τη Δανία κόντρα στη Σλοβενία ​​και ήταν απασχολημένος με τη δημιουργία ευκαιριών καθώς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Σερβία. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάνει 11 δημιουργίες για τους συμπαίκτες του, αλλά οι παίκτες του Κάσπερ Χιουλμάντ δεν είχαν το αποτελεσματικότητα μπροστά στο τέρμα. Λόγω αυτού είναι φαβορί στις εταιριες στοιχηματων, για το τρίποντο σε αυτή την αναμέτρηση.

Χρειάστηκε ένα μακρινό χτύπημα από τον Μόρτεν Χύλμαντ για να ισοφαρίσει την Αγγλία την 2η αγωνιστική, καθώς η Δανία θεωρήθηκε άτυχη που δεν πήρε τρεις βαθμούς από εκείνο το παιχνίδι. Ο προπονητής θα πάρει περισσότερα θετικά από εκείνη τη σύγκρουση, όπου έμεινε πίσω από ένα γκολ του Χάρι Κέιν, αλλά μετά από αυτό, έμοιαζαν με την καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχοντας ισοπαλία και στα δύο παιχνίδια της μέχρι στιγμής στο Euro, η Δανία πιθανότατα θα κλείσει τη δεύτερη θέση εάν καταφέρει να κερδίσει τη Σερβία στον τελευταίο αγώνα των ομίλων. Το έργο είναι δύσκολο, καθώς αυτός ο όμιλος είναι ακόμα ανοιχτός μεόλες τις εμπλεκόμενες ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι οι Δανοί πρέπει να είναι στο καλύτερο δυνατό τους κόντρα στους Σέρβους.

Έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους για γκολ σε παίκτες όπως ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ήταν ο Λούκα Γιόβιτς που εμφανίστηκε και σημείωσε αργά το γκολ της ισοφάρισης εναντίον της Σλοβενίας για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της Σερβίας. Το τελευταίο χτύπημα του αγώνα αποδείχθηκε αρκετό για να τους κρατήσει στη διοργάνωση και να δώσει στην Σερβία άλλη μια μέρα για να παλέψει για την ευκαιρία της να προκριθεί στις νοκ άουτ φάσεις.

Η Σερβία ήταν κατά τα άλλα μέτρια, καθώς η τακτική του Ντράγκαν Στοίκοβιτς δεν λειτούργησε. Έκανε θεμελιώδεις ευκαιρίες μετά την απαίσια εμφάνιση κόντρα στην Αγγλία, αλλά ακόμη και η εισαγωγή του δημιουργικού αστέρα Ντούσαν Τάντιτς δεν επέφερε καμία αλλαγή.

Η Σερβία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της με έναν βαθμό και θα χρειαστεί τουλάχιστον την νίκη και έναν αξιοπρεπή απολογισμό τερμάτων, ενώ ελπίζει η Σλοβενία ​​να μην τα καταφέρει απέναντι στην Αγγλία. Μια νίκη θα έκανε θαύματα για τις πιθανότητές τους για πρόκρισης, αν και οι Δανοί βρίσκονται σε ανώτερη φόρμα, καθώς τα πράγματα δείχνουν ότι οι Σέρβοι ονειρεύονται τρεις βαθμούς.

Δανία
Οι Δανοί δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών μετά τη 2η αγωνιστική και θα έχουν τον Τόμας Ντιλέινι πίσω στην ομάδα μετά την απουσία του από τον αγώνα της Αγγλίας λόγω ασθένειας. Ο μέσος είναι απίθανο να ξεκινήσει καθώς ο προπονητής θα συνεχίσει με το ζεύγος Πιερ Χόιμπιεργκ και Μόρτεν Χύλμαντ στο κέντρο του γηπέδου.

Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις τιμωρίες καθώς τέσσερις παίκτες απέχουν όλοι μια κίτρινη κάρτα για να χάσουν τη σύγκρουση της φάσης των 16. Εν τω μεταξύ, ο Κρίστιαν Έρικσεν θα μπορούσε να προσπεράσει τον Σίμον Κιάερ και να γίνει ο Δανός παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία, καθώς βρίσκεται στη σειρά για την 133η εμφάνισή του για την εθνική ομάδα.

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει τον ρόλο του δημιουργικού χαφ πίσω από τους δύο επιθετικούς, τον Γιόνας Βιντ και τον Ράσμους Χέιλουντ. Η Δανία είναι πιθανό να συνεχίσει να επιλέγει τρία μπακ και ακραία μπακ για να παίξει το στυλ του ποδοσφαίρου του.

Σερβία

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς έχει πιθανότατα άλλο ένα παιχνίδι να πειραματιστεί με την αρχική του ενδεκάδα και για άλλη μια φορά, θα κάνει κάποιες θεμελιώδεις αλλαγές που θα ταιριάζουν στην ομάδα. Ο Φίλιπ Κόστιτς παραμένει ο μόνος τραυματίας παίκτης για τη Σερβία, και ενώ υπήρχαν ανησυχίες ότι το τουρνουά του έληξε πρόωρα, ο σταρ της Γιουβέντους έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις, καθώς μπορεί να επιστρέψει εάν η ομάδα περάσει στον επόμενο γύρο.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή, ο Στόικοβιτς μπορεί να επαναφέρει τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και να τον ζευγαρώσει με τον Τάντιτς στην επίθεση. Ως αποτέλεσμα, ο προπονητής μπορεί να απορρίψει την ιδέα των δύο επιθετικών και ενδεχομένως να βάλει τον Βλάχοβιτς στον πάγκο για να διατηρήσει τον αρχηγό Μίτροβιτς.

Διαφορετικά, η ομάδα θα έχει μια οικεία ματιά σε επίπεδο επιλογής, με τους Σάσα Λούκιτς και Ιβάλ Ίλιτς να ξεκινούν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ο προπονητής θα ελπίζει ότι οι τρεις μπακ του μπορούν να κρατήσουν τα πράγματα ήσυχα και να κρατήσουν το μηδέν, αν και, κατά καιρούς, φάνηκαν αδύναμοι στην άμυνα.

Προγνωστικα Δανία – Σερβία

Η Δανία μπορεί να ήταν η καλύτερη ομάδα κόντρα στην Αγγλία, αλλά αντιμετωπίζει μια ισχυρή Σερβική ομάδα που έχει δείξει άφθονο χαρακτήρα παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα που δεν πάνε καλά. Ωστόσο, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν για τους Σέρβους ενόψει αυτού του τελευταίου παιχνιδιού, καθώς θα θέλει άλλη μια ανθεκτική εμφάνιση και με την ικανότητα να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες τους όταν έρθουν.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί την υποδεικνύουν ως φαβορί στις εταιριες στοιχηματων, η Δανία μπορεί να θεωρεί ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να κερδίσει τρεις βαθμούς απέναντι στη Σερβία. Συνολικά, αυτό το παιχνίδι έχει τα χαρακτηριστικά μιας τυχαίας ισοπαλίας, η οποία μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες προόδου για τους Σέρβους.