Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ισπανία - Κροατία

 

Η Ισπανία και η Κροατία θα έχουν ως στόχο να ξεκινήσουν την εκστρατεία τους στο UEFA Euro 2024 με νίκη όταν αναμετρηθούν στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου το Σάββατο.

Το UEFA Euro 2024 ξεκίνησε την Παρασκευή με την νίκη της Γερμανίας επί της Σκωτίας. Ενώ οι αγώνες του Σαββάτου θα ξεκινήσουν με τον αγώνα μεταξύ Ουγγαρίας και Σκωτίας. Η δράση θα συνεχιστεί στο Βερολίνο με την αναμέτρηση Ισπανία — Κροατία, την εναρκτήρια δράση του Β’ Ομίλου.

Η Ισπανία προκρίθηκε στο UEFA Euro 2024 τερματίζοντας στην κορυφή του Ομίλου Α στα Προκριματικά. Η Λα Ρόχα προετοιμάστηκε καλά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κερδίζοντας και τα δύο παιχνίδια αυτόν τον μήνα πετυχαίνοντας πέντε γκολ σε κάθε αγώνα ενώ δέχθηκε μόνο ένα.

Όσο για την Κροατία, έχασε ελάχιστα την πρώτη θέση στον όμιλο D, με την Τουρκία να τερματίζει στην κορυφή. Η τελευταία γενιά Κροατών φτάνει στα τελευταία της παιχνίδια, με τον αρχηγό Λούκα Μόντριτς και τον υπαρχηγό Ντομαγκόι Βίντα στο λυκόφως της καριέρας τους. Επιπλέον, οι Ματέο Κόβατσιτς, Ίβαν Πέρισιτς, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, Άντε Μπούντιμιρ και Αντρέι Κράμαριτς βρίσκονται πάνω από τα30. Έτσι, το Euro 2024 θα είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κερδίσουν μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση μεταξύ Ισπανίας και Κροατίας ήταν ο τελικός του UEFA Nations League πέρυσι, ο οποίος έληξε με αδιέξοδο χωρίς γκολ πριν η Ισπανία επικρατήσει με 5–4 στα πέναλτι.

Ισπανία

Υπήρχαν κάποιες εκπλήξεις όταν ο Λουίς ντε λα Φουέντε ανακοίνωσε την αποστολή του για το UEFA Euro 2024. Ο Αλέιξ Γκαρσία, ο Αλεχάντρο Μπάλντε, ο Πέδρο Πόρρο και ο Μάρκος Γιορέντε είναι μερικοί από τους αξιοσημείωτους απόντες για την Ισπανία καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Κροατία στον Όμιλο Β.

Ο Ουνάι Σιμόν θα πάρει τη συνηθισμένη του θέση ανάμεσα στα δοκάρια, με την Ισπανία να παρατάσσεται με σχηματισμό 4–3–3 μπροστά του απέναντι στην Κροατία. Η άμυνα θα πρέπει να περιλαμβάνει τους Ντανιέλ Καρβαχάλ, Ρόμπιν λε Νόρμαντ, Εμερίκ Λαπόρτ και Αλεχάνδρο Γκριμάλντο.

Όσο για τη μεσαία γραμμή, ο Μίκελ Μερίνο μπορεί να πάρει θέση έναντι του Φάμπιαν Ρουίζ. Ο 27χρονος θα κάνει ζευγάρι με τους Ρόντρι και Πέδριστη μέση της διάταξης, με τον δεύτερο να δίνει τη δημιουργική ώθηση.

Ο αρχηγός Άλβαρο Μοράτα θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής για την Ισπανία απέναντι στην Κροατία, με δύο νεαρούς επιθετικούς να παίζουν τον βοηθητικό ρόλο από τα πλάγια. Ο Νίκο Γουίλιαμς και ο Λαμίν Γιαμάλ θα δώσουν μια έκρηξη ρυθμού στο τελευταίο τρίτο.

Κροατία

Σε αντίθεση με τον ομόλογό του, ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν είχε πολλές απροσδόκητες κλήσεις με τις τελευταίες του αποφάσεις για το UEFA Euro 2024. Οι Μπόρνα Μπάρισιτς, Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ και Κρίστιαν Γιάκιτς είναι οι μόνοι αξιόλογοι απόντες από την ομάδα της Κροατίας.

Η Κροατία θα παραταχθεί σε σχηματισμό 4–3–3 απέναντι στην Ισπανία, η οποία θα μετατραπεί σε 4–2–3–1 υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς θα πάρει τη συνηθισμένη του θέση ανάμεσα στα δοκάρια, με την οπίσθια γραμμή να συμμετέχει ο Γιόσιπ Στάνισιτς, ο Ντομαγκόι Βίντα, ο Γιόσιπ Σουτάλο και ο Τζόσκο Γκβαρντιόλ.

Σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή, οι έμπειροι Λούκα Μόντριτς, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και Ματέο Κόβατσιτς θα ενωθούν στη μεσαία γραμμή. Ενώ ο Κόβατσιτς και ο Μπρόζοβιτς θα στοχεύουν να κρατήσουν τα πράγματα σφιχτά στο κέντρο, ο Μόντριτς θα παίρνει συχνά προχωρημένες θέσεις και θα παρέχει τη δημιουργική ώθηση στο τελευταίο τρίτο.

Ο Άντε Μπούντιμιρ πιθανότατα θα ηγηθεί της επίθεσης για την Κροατία κόντρα στην Ισπανία, με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς να είναι επιλογή στον πάγκο.

Προγνωστικά Ισπανία – Κροατία

Η Ισπανία μπορεί να διέλυσε την Ανδόρα και τη Βόρεια Ιρλανδία στα δύο φιλικά ενόψει του UEFA Euro 2024. Ωστόσο, η Κροατία δεν θα παρουσιάσει μια απλή πρόκληση, δεδομένου ότι οι Κροάτες έχουν πιο στιβαρή άμυνα.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα βάλει την ομάδα του να αμυνθεί σθεναρά πίσω από την μπάλα και θα χτυπήσει την Ισπανία στην κόντρα. Αυτό θα φέρει στο προσκήνιο τους Λόβρο Μάγερ και Τζόσιπ Στάνισιτς, με το δίδυμο να δημιουργεί σε όλο το πλάτος. Ωστόσο, θα γίνει ανοιχτό ματς, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, με το γκολ γκολ στο 1,92 στις εταιριες στοιχηματων.

Το γκολ γκολ μπορεί να συνδυαστεί με το over 2,5.