Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Europa League: 5ος όμιλος

Συνέχεια στο αήττητο της σερί θέλει να δώσει η Στεάουα υποδεχόμενη τη Μόλντε, ενώ η Στουτγάρδη αντιμετωπίζει στην έδρα της, την πάντα υπολογίσιμη Κοπεγχάγη. 

22:05 ΣΤΕΑΟΥΑ - ΜΟΛΝΤΕ

Αήττητη είναι η Στεάουα στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Europa League και με συγκομιδή τέσσερις βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή του 5ου ομίλου. Η δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Κοπεγχάγης (1-0 με αυτογκόλ των Δανών), της έδωσε το τρίποντο και τώρα θέλει να τα... ταιριάξει, υποδεχόμενη την Μόλντε. Πολύ σημαντική είναι η επιστροφή του βασικότατου κεντρικού αμυντικού, Νόβακ Μαρτίνοβιτς


Οι Νορβηγοί μετά την εκτός έδρας ήττα (2-1) από την Κοπεγχάγη, επικράτησαν μέσα στο γήπεδό τους με 2-0 της Στουτγάρδης, παίρνοντας τους πρώτους τους βαθμούς στη φετινή διοργάνωση. Στόχος στη Ρουμανία είναι το θετικό αποτέλεσμα και η ισοπαλία δεν φαντάζει κακή για τη Μόλντε. Τραυματίας είναι ο κεντρικός αμυντικός Έβεν Χόβλαντ και αμφίβολος ο ηγέτης Μάγκνε Χόσετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η Στεάουα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας μόλις μια ήττα στα 17 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός έδρας μετράει οχτώ σερί νίκες, έχοντας δεχτεί σε αυτό το διάστημα μόλις τρία γκολ. Η Μόλντε γνωρίζει την εντός έδρας δυναμική της αντιπάλου και γι' αυτό αναμένεται να παίξει συνετά. Η μαχητικότητα των Νορβηγών και το γεγονός ότι πάνε για δύο αποτελέσματα, μας κάνει να ρισκάρουμε στην ισοπαλία.

22:05 ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Παρά το γεγονός ότι η Στουτγάρδη έχει μόλις μια ήττα στα έξι τελευταία της παιχνίδια για το πρωτάθλημα Γερμανίας, η γενικότερη αγωνιστική της εικόνα δεν είναι και τόσο καλή. Υπάρχουν προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία και αυτό της κοστίζει σε πολλούς από τους φετινούς της αγώνες. Κόντρα στην Κοπεγχάγη θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να μπει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης, όμως το έργο της δεν θα είναι εύκολο. Εκτός είναι οι Μποκά, Κακάου, Οντέλ και Ντίνταβι ενώ επιστρέφει ο Χόογκλαντ.

Τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη έβαλε η Κοπεγχάγη, με την εντός έδρας νίκη (1-0) επί της Μπρόντμπι, για το πρωτάθλημα Δανίας. Στο Europa League προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα (1-0) στην έδρα της Στεάουα, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος κόντρα στη Στουτγάρδη και για να το πετύχει αυτό θα παίξει για μια ακόμα φορά προσεκτικά και με αμυντικούς προσανατολισμούς. Δεν υπολογίζονται οι Γιάκομπσεν, Γιόργκενσεν, Μουσταφά Αμπντελάουε και Ιγκόρ Βετοκέλε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Στουτγάρδη έχει αγωνιστικά θέματα και η γενικότερη εικόνα της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Κόντρα στην Κοπεγχάγη η νίκη είναι μονόδρομος και γι' αυτό αναμένεται να βγει στην επίθεση. Οι Δανοί μπορούν να εκμεταλλευτούν κενά που σίγουρα θα δημιουργηθούν στην όχι και τόσο αξιόπιστη άμυνα των Σουηβών και γι' αυτό θα ποντάρουμε στο να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες.