Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Preview Ligue 1: ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΝΙΣ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ (από 1995): 10-6-4
ΠΕΡΥΣΙ: ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΝΙΣ 1-0
(φιλικό 20/07/12) ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΝΙΣ 2-1

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Κακή για ακόμα ένα παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει 0-2 εκτός έδρας από τη Ρεν (13’, 52’), με το Μπελαντά (τον μόνο διασωθέντα) να μειώνει με πέναλτι στο 69’ στο τελικό 1-2. Μπορεί ο Νικολέν, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Μονπελιέ, να υποσχέθηκε ότι αν η ομάδα του δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό θα διώξει παίχτες, αλλά η απειλή του τελικά δεν... τρόμαξε τους ποδοσφαιριστές της Μονπελιέ και έτσι η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 1-2 στο Μοσσόν. Είχε ανούσια κατοχή στο πρώτο μέρος και μόνο ο Ολυμπιακός δημιούργησε καλές φάσεις, στην επανάληψη όμως κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 49' με τον Σαρμπονιέ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μονπελιέ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό και τελικά το πλήρωσε δεχόμενοι γκολ στο 73' και στο 91'. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους περσινούς πρωταθλητές που έφτασαν τους 6 αγώνες χωρίς εντός έδρας νίκη σε όλες τι διοργανώσεις φέτος (0-2-4). Κάκιστη η φετινή της εικόνα, με 2 νίκες - και οι δύο εκτός - μετά από 9 αγωνιστικές. Βρίσκεται πλέον στη 16η θέση με 8 βαθμούς, δύο μόλις πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.  Μετράει 10 στα 12 γκολ-γκολ φέτος. Την Τρίτη για το Λιγκ Καπ υποδέχεται τη Μπορντό. Τιμωρημένος ο αμυντικός Μ’Μπιβά (7 συμμ.). Παραμένει εκτός ο μεσοεπιθετικός Αΐτ-Φανά (7 συμμ./2 ασίστ).


ΕΝΤΟΣ: 0-2-2
ΓΚΟΛ: 4-6
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 1-1-3

ΝΙΣ: Αρκετά ανταγωνιστική την προηγούμενη εβδομάδα όταν και υποδέχτηκε τη Σεντ Ετιέν, κατάφερε να προηγηθεί στο 29’ με τον Μποτεάκ. Πιέστηκε και η πολύ καλή επιθετικά Σεντ Ετιέν ισοφάρισε στο 75’, με τη Νις να χάνει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με το χαμένο πέναλτι του Τσβίτανιτς στο 85’. Έμεινε χωρίς νίκη για 3ο παιχνίδι, αν και έχει χάσει μόλις 2 φορές και έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς (15η) με τις 6 ισοπαλίες που έχει. 8 συνεχόμενα γκολ-γκολ για τη Νις. Οι 6 τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις της με τη Μονπελιέ ήταν under. Την Τρίτη υποδέχεται τη Λυόν για το Λιγκ Καπ. Εκτός οι αμυντικοί Μ’Μποού, Φοφανά (1 συμμ.) και ο μέσος Ενιόν.

ΕΚΤΟΣ: 0-3-1
ΓΚΟΛ: 3-5
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 1-3-1

ΠΡΟΤΑΣΗ: Κάτι λείπει από τη Μονπελιέ, ειδικά στην τελική προσπάθεια. Αξιόμαχη η Νις, αλλά θα το δούμε λίγο «τζογαδόρικα» και θα ποντάρουμε στην πρώτη εντός έδρας νίκη της Μονπελιέ. Άσος